Cyklerne indtager Storebæltsbroen på lørdag

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 9 måneder siden.

Korsor.News – På lørdag fra klokken 13.30 er der cyklister i det ene spor og i nødsporet på Storebæltsbroen, når motionscykelløb Aarhus-København løber af stablen.

Lørdag får motionscyklisterne mulighed for at krydse Storebæltsbroen og få en smag af, hvad der venter rytterne i Tour de France til sommer. Det skriver Transportministeriet i en pressemeddelelse.

Omkring 3.500 cykler forventes at krydse broen

Skal man krydse Storebælt fra Fyn til Sjælland på lørdag bliver det med nedsat hastighed. Fra klokken 13.30 er der nemlig cyklister i det ene spor samt nødsporet, når motionscykelløb Aarhus-København løber af staben.

»Jeg er stor tilhænger af, at vi stiller vores flotte broer og veje til rådighed for anderledes oplevelser, når det er muligt. Det skal naturligvis ikke ske hver og hver anden dag, men når man vurderer, det er muligt at afvikle trafik og arrangementer samtidig,« siger transportminister Benny Engelbrecht (S) og fortsætter:

»I sommeren 2022 er det Tour de France, der kommer til at skabe en unik begivenhed på Storebælt, og på lørdag er det motionscyklisterne, der får mulighed for at opleve turen over Storebælt på cykel. Det kræver lidt ekstra tålmodighed for de bilister, der skal over, men jeg er sikker på, at de også vil nyde synet.«

Der er tre ruter i løbet, som alle går over Storebælt. Den længste fra Aarhus til København på 376 kilometer, og den korteste er fra Odense til Korsør på 57 kilometer, så der er noget for de fleste. Omkring 3.500 cykler forventes at krydse broen. Den lange rute krydser også den gamle Lillebæltsbro.

Læs mere på: storebaelt.dk.
Læs også kalenderen: Broløbet Storebælt – 11. september 2021.

Øverst: Cykelløb Aarhus-Odense-København. (Grafik: Sund & Bælt). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.