Afgørelse om varmestue i Korsør afventer grundig analyse

Slagelse.News – »Det er vigtigt for os, at vi i de tilbud, som vi tilbyder i Slagelse Kommune sikrer, at der er noget for alle i målgruppen,« lyder det fra formanden for socialudvalget.

Et enigt socialudvalg besluttede på deres møde onsdag aften, at der skal udarbejdes en analyse, for at få et større, overordnet indblik og viden om samtlige uvisiterede § 104-tilbud i Slagelse Kommune. Når resultatet af analysen foreligger, vil udvalget drøfte og beslutte, hvad der skal ske med varmestuen i Korsør. Det skriver byrådsmedlem Anja Nielsen (S) i en pressemeddelelse.

Der skal være noget for alle i målgruppen

Alle i socialudvalget ser frem til at få foretaget denne analyse for at få en øget fælles indsigt i hele området – herunder de relevante målgrupper og de eksisterende tilbud og deres indhold.

»Det er vigtigt for os, at vi i de tilbud, som vi tilbyder i Slagelse Kommune sikrer, at der er noget for alle i målgruppen,« siger Sofie Janning (S), der er formand for socialudvalget.

Udvalget er også enige om, at der – i arbejdet med analysen – skal ske en bred inddragelse af borgere, brugere, medarbejdere og samarbejdspartnere på området. Derfor har socialudvalget bedt om at få en sag på udvalgsmødet til september, hvor proces og elementer i analysen præsenteres.

Slagelse Kommune modtog kun en ansøgning

Sagen kort ifølge pressemeddelelsen: Med vedtagelsen af budget 2023-2026 blev det besluttet, at den kommunale varmestue på Lilleøvej i Korsør skulle nedlægges, og at der i stedet skulle ydes et driftstilskud til en NGO, som kunne drive varmestuen videre. Slagelse Kommune modtog en enkel ansøgning på det udbud, der blev sendt ud i foråret, desværre kunne ansøgeren, Kirkens Korshær, ikke godkendes på grund af forskellige forhold. Varmestuen i Korsør drives indtil videre i kommunalt regi.

»I udvalget er vi overbevist om, at det er en rigtig beslutning at få udarbejdet en tilbundsgående analyse, så vi med viden og inddragelse sikrer de bedste tilbud til målgruppen,« slutter Sofie Janning.

Socialudvalget består af: Christopher Trung (K), Anja Nielsen (V), Jørgen Andersen (S), Helle Dalsgaard (SF), næstformand og Sofie Janning (S), formand.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Slagelse Media). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.