Årets broløb over Storebælt bliver det sidste

(Artiklen er udgivet for omkring 7 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Broløbet Storebælt 2017, der er fra Nyborg til Korsør d. 9. september 2017 kl. 16.30, bliver formentlig den sidste 1/2-marathon, og dermed også det sidste børneløb over Storebælt. Løbet bliver afholdt med tre års mellemrum, og arrangørerne forventer, at løber nr. 75.000 vil krydse broen i år.

Formanden for Broløbet, Per Hansen, har oplyst til TV Øst, at der ikke bliver motionsløb på Storebæltsbroen i fremtiden. SN.dk skriver videre, at transportminister Ole Birk Olesen (LA) har taget beslutningen, men at blandt andet Dansk Folkepartis transportordfører, Kim Christiansen, bakker op om beslutningen.

“Broløbet er blevet en national begivenhed, der samler glade løbere fra hele Danmark, men interessen fra udlandet er også stor. I år er der løbere med fra ca. 35 lande, bl.a. andet fra Sydafrika, New Zealand og Haiti. Dermed når vi op på at have løbere, fra mere end 100 lande der gennem tiden har deltaget. Det gør Broløbet til en helt unik national, såvel som international begivenhed,” tilføjer Broløbet i en Facebook-opdatering.

“Når man seks gange på 19 år skal forstyrre trafikanterne fire til fem timer, så burde det være noget, som alle kan rumme,” forklarer Per Hansen til TV Øst. Arrangørerne har derfor bedt om at få et møde med Folketingets trafikudvalg. Desuden har Slagelse og Nyborg kommuners borgmestre oplyst til SN.dk, at de vil forsøge at få omgjort beslutningen. Lokalt er LA også uenige med LA-ministeren.

Jens Veggerby fra Veggerby Sport & Kultur oplyser i øvrigt til DR, at Sund & Bælt har oplyst til ham, at cyklister heller ikke længere får adgang til Storebæltsbroen. Det kan betyde, at omkring 7.000 cykelentusiaster ikke kan gennemføre næste års udgave af Danmarks største cykelløb for amatører.

Du kan læse mere henholdsvis voksen- og børneløbet d. 9. september 2017 på arrangørens hjemmeside:
www.brolobet.dk/lobet
brolobet.dk/bornelob-2017

 

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *