Politi advarer: Mange tricktyverier mod ældre i deres boliger

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Politikredsen er igen plaget af en række tricktyverier mod ældre, hvor tyvene udgiver sig for at være fra hjemmeplejen eller kommunen. Dog kunne politiet pågribe to udenlandske kvinder i Kirke Stillinge i går.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyser, at politikredsen igen er plaget af en række tricktyverier, som især går ud over ældre borgere.

Tyvene ringer på deres dør under påskud af, at de kommer fra hjemmeplejen eller kommunen. Herefter lykkes det ofte at aflede den ældres opmærksomhed og derpå at stjæle enten kontanter eller smykker eller begge dele fra den ældres bolig.

Politiet opfordrer helt generelt til, at man ikke lukker ukendte ind, medmindre man har en aftale med dem. Eller også skal de legitimere sig på sikker vis. Derudover skal man være opmærksom, hvis der lusker uvedkommende omkring i boligområderne.

To udenlandske tyveanholdt på et plejecenter

I går bemærkede en borger, at der luskede to kvinder rundt ved et plejecenter på Stillingevej i Kirke Stillinge uden for Slagelse. Han anmeldte det til politiet, og politiet kom hurtigt frem.

Betjentene kunne se en tilsyneladende uvedkommende kvinde i en af plejeboligerne, og da politiet kom ind i lejligheden, var der to kvinder, som flygtede ud af vinduet. Den ene kvinde blev alligevel anholdt på stedet, mens den anden forsøgte at løbe væk, men hun blev hurtigt løbet op af denne ene betjent.

Kvinderne blev anholdt kl. 11.26 og sigtet for tyveri. Der er tale om to udenlandske kvinder på 18 og 25 år. Kvinderne fremstilles i grundlovsforhør i retten i Næstved her til formiddag. Samtid skal politiet undersøge, om de anholdte har forbindelse til andre tricktyverier.

Arkivfoto: Rigspolitiet

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.