Dialogmøde om tangrensning på Stillinge Strand

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Slagelse.News – »Jeg kan godt forstå, at det kan virke ulogisk, at vi kører tangen ud i vandet igen,« lyder det fra Klima- og Miljøudvalget i Slagelse Kommune.

Hvordan skal tangrensningen på Slagelse Kommunes strande foregå i fremtiden? Det er på dagsordenen, når Klima- og Miljøudvalget inviterer til dialogmøde den 5. april 2022. Det oplyser kommunen i en meddelelse.

Tangrensning skal gøre stranden indbydende

Siden 2017 har Slagelse Kommune hver sommer fjernet opskyllet tang på en række af kommunens bedste badestrande. Op til kommunalvalget var den praksis til debat, og det er baggrunden for, at Klima- og Miljøudvalget nu inviterer grundejere og andre interesserede til dialogmøde den 5. april kl. 17 på Stillinge Strand.

»Formålet med tangrensningen er at gøre vores strande så indbydende og pæne som muligt til glæde og til gavn for både turister og borgere. Men vi lytter selvfølgelig til diskussionen, og vi vil gerne høre, hvis folk har forslag til, hvordan vi kan gøre det bedre. Derfor inviterer vi nu til dialogmøde,« siger Jørgen Grüner (SF), der er formand for Klima- og Miljøudvalget.

På dialogmødet vil der være mulighed for at høre mere om, hvordan og hvorfor tangrensningen foregår som den gør i dag, og derefter vil der mulighed for diskussion. Op til valget var det især praksissen med køre tangen ud i vandet efter, at den er samlet sammen, som gav debat, og denne praksis vil der også være mulighed for at diskutere.

»Jeg kan godt forstå, at det kan virke ulogisk, at vi kører tangen ud i vandet igen. Men en af grundene til, at vi gør det på den måde er, at vi gerne vil undgå klimabelastningen, det giver, hvis en lastbil hver dag skal køre tangen væk. Derfor skal vi have fundet en løsning, som både kan sikre, at vores strande er pæne, og som ikke belaster klimaet unødigt. Det håber jeg, at deltagerne har nogle gode forslag til,« siger Jørgen Grüner.

Dialogmødet finder sted tirsdag den 5. april kl. 17 på pladsen ved den nye toiletbygning ved Stillinge Strand. Det kræver ikke tilmelding og alle interesserede er velkomne. Deltagere kan parkere ved den store parkeringsplads på Stillingevej, hvorfra man kan gå ned til stranden, hvor mødet afholdes. Mødet foregår udendørs.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Slagelse Kommune). PM/pele.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.