Vandrefestivalen har 10-års jubilæum

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 8 måneder siden.

Kom med på Vandrefestivalens 10. udgave den søndag den 19. august 2018. Der er 145 forskellige vandreture, hvoraf 18 er her i Slagelse Kommune.

Spænd støvlerne godt fast og find vandrestokken frem, for nu er det igen tid til Vandrefestival! I år er der hele 145 forskellige vandreture planlagt over hele Sjælland, hvoraf de 18 foregår lige her i Slagelse Kommune. Den 10. udgave af Vandrefestivalen sættes i gang søndag den 19. august 2018.

Med distancer fra 12 kilometer helt ned til 2,2 kilometer kan selv de korteste ben være med til at opleve nye – og måske for de fleste helt ukendte – sider af naturen omkring os. Det eneste det kræver er godt fodtøj og gå-på-mod.

Mange muligheder og mange frivillige guider

I år kan du blandt andet tage turen ad den grønne kløversti, hvor du kan opleve vores lokale kirker og deres historier, eller du kan vælge fugleruten på Agersø, hvor du kan dykke ned i det rige dyreliv. Eller hvad med en tur rundt i Korsørs historiske gamle by?

For dem, der har mod på en længere tur, er der også i år mulighed for at tage de 12 kilometer rundt om Omø langs kysten eller at gå de 11 kilometer langs Vestkysten på Agersø.

Mulighederne er mange, når frivillige lokale tager rolle som turguider og viser rundt i de områder, hvor de er hjemmevant. Samtidig kan de krydre oplevelsen med lokalkendskab og gode anekdoter.

Man kan læse mere om de enkelte ture på Vandrefestivalens hjemmeside.

Baggrund: Festivalen organiseres af de deltagende kommuner i Region Sjælland, som også er udgiver af hjemmesiden med støtte fra Region Sjælland. Vandrefestivalen startede oprindeligt som et netværkssamarbejde mellem kommunerne i Region Sjælland, Region Sjælland og Østdansk Turisme.


Arkivfoto: Vandrefestivalen.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.