Ungdomsskolens spanskelever får flotte resultater

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – Nadwo Abdirisaq, Emine Carkaci, Victor Petersen og Natasja Thorsen var til prøve og afsluttede med et 12-tal og tre 10-taller.

På tredje år har Ungdomsskolen kunne tilbyde elever, der går i 9. klasse, at gå til afgangsprøve i spansk. Det benyttede Nadwo Abdirisaq, Emine Carkaci, Victor Petersen og Natasja Thorsen sig af, og den 29. maj var alle fire til prøve og afsluttede med et 12-tal og tre 10-taller.

Spanskeleverne mødte velforberedte op til prøven

Det det en meget tilfreds og stolt spansklærer, Per Kanstrup, der kunne sende de fire unge videre i livet nu med det spanske sprog i bagagen. De unge har alle planer om at fortsætte med spansk på ungdomsud¬dan-nelserne efter sommerferien.

»Vi kommer nok til at lære noget vi kan i forvejen, når vi starter på ung¬doms¬uddannelsen, men så må vi jo bare bede læreren om noget sværere, så vi kan blive endnu dygtigere,« var både Nadwo og Emine enige om.

De fire elever mødte meget velforberedte op til prøven, udtaler spansklærer i ungdomsskolen Per Kanstrup. Der var blandt andet ægte spansk tapas med i fremlæggelsen hos Emine, så det var en mæt Per Kanstrup og censor, der kunne udfylde karakterlisten på de unge.

Per Kanstrup fortæller, at eleverne alle har gået til spansk i ungdomsskolen i mere end et år, og flere har været med på ungdomsskolens sprogrejser til Spanien.

»Det gør noget ved sproget og de unge, når de får mulighed for at bruge det de har lært, mærke stemningen og opleve kulturen i Spanien,« siger Per Kanstrup.

Ungdomsskolen har haft mange spanskelever gennem årene. Nogle har kun gået en enkelt sæson og andre har i flere år. Ungdomsskolen tilbyder fortsat spansk, både som valgfag og som almindeligt sprogfag; og nye elever, der går i 9. klasse i kommende skoleår, vil også få mulighed for at gå til prøve i spansk.

Oplever stor tilslutning og interesse for at lære spansk

»Ungdomsskolen har de seneste år oplevet en stor tilslutning til og interesse for at lære spansk. I dette skoleår har ungdomsskolen haft hele fem spanskhold, for begyndere, øvede og så det lige afsluttede eksamenshold, siger souschef i ungdomsskolen,« Hanne Mejlstrøm.

Efter prøven blev de fire glade elever modtaget med blomster af souschef i ungdomsskolen, Hanne Mejlstrøm, der ligesom Per Kanstrup synes, at eleverne har leveret nogle helt fantastiske resultater.

»Jeg synes det er dejligt at opleve unge der i den grad har mod på at bruge deres fritid på at lære et helt nyt tredje sprog,« siger spansklærer Per Kanstrup.

»Vi er så heldige at have nogle dygtige og meget engagerede spansklærere i ungdomsskolen, og de forstår virkelig at motivere de unge og skabe nysgerrighed på det spanske sprog og den spanske kultur,« supplerer souschef i ungdomsskolen, Hanne Mejlstrøm.

Øverst: Fra venstre Emine, spansklærer Per Kanstrup, Natasja og Victor. Nadwo kunne desværre ikke være tilstede, da billedet blev taget. (Foto: Ungdomsskolen i Slagelse). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.