Tæt samarbejde på forsyningsområdet

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Slagelse.News – »Det samarbejde, som vi formaliserer i maj i år, sikrer både Næstved og Slagelse kommuner fuld indflydelse på vore egne forsyningsvirksomheder i en lang årrække fremover,« lyder det fra borgmesteren i Slagelse Komune.

Omgivelserne stiller store krav til forsyningssektoren – ikke mindst i forhold til den grønne omstilling og forsyningssikkerheden. Krav som kan være svære at honorere for mindre selskaber. Sektoren er derfor under forandring. I fremtiden vil der være færre og større forsyningsselskaber. Det oplyser SK Forsyning i en pressemeddelelse.

De to koncerner bliver et fælles selskab til maj

Byrådene i Næstved og Slagelse har øje for denne udvikling og har derfor godkendt, at NK-Forsyning i Næstved og SK Forsyning i Slagelse indleder et tæt samarbejde.

Til maj etablerer de to koncerner således et fælles selskab, hvor alle medarbejdernes kompetencer forenes. Borgmester i Næstved Carsten Rasmussen (S) og borgmester i Slagelse Knud Vincents (V) udtaler i denne forbindelse:

»Med dette skridt og styrkelsen af vort samarbejde på forsyningsområdet har vi truffet en vigtig beslutning om at følge med udviklingen inden for forsyningssektoren og gjort vore to forsyningsvirksomheder endnu mere robuste, effektive og dermed fremtidssikre,« siger Carsten Rasmussen.

For Knud Vincents har det også være helt afgørende at bevare indflydelsen og kontrollen over de kommunale forsyningsvirksomheder:

»Det samarbejde, som vi formaliserer i maj i år, sikrer både Næstved og Slagelse kommuner fuld indflydelse på vore egne forsyningsvirksomheder i en lang årrække fremover. Det er ingen hemmelighed, at der bliver færre og færre forsyningsvirksomheder i Danmark. Det er en tendens, vi har set længe. Nu har vi indledt et tillidsfuldt og konstruktivt samarbejde, som måske på lidt længere sigt kan blive kimen til noget endnu større,« tilføjer Knud Vincents.

Det fælles selskab får omkring 200 medarbejdere

Formanden for det nye selskab bliver Anders Gjesing (S) fra Næstved Kommune, som også bliver formand for de fire selskaber under NK-Forsyning, mens de to administrerende direktører fra henholdsvise NK-Forsyning og SK Forsyning udgør direktionen. Det fælles selskab kommer til at beskæftige omkring 200 medarbejdere. Serviceselskabet skal fremover servicere de to koncerner, som tilsammen omsætter for omkring 800 millioner kroner.

»Koncernbestyrelserne i både Næstved og Slagelse har den 24. marts 2022 godkendt hele det formelle grundlag for samarbejdet, og der ligger et utrolig grundigt forarbejde bag. Fra maj 2022 skal vi så i gang med arbejdet i det nye fælles selskab, og det ser jeg frem til. Helt grundlæggende handler det om, at vi skal sikre, at vi også fremover har en effektiv og robust forsyning til gavn for borgere og erhvervsliv i Næstved og Slagelse. Vi kan samtidig i et nyt fælles selskab sikre et endnu bedre fagligt miljø for de ansatte på tværs og høste de gevinster, som samarbejdet åbner mulighed for,« siger Anders Gjesing og fortsætter:

»Mine forventninger er store, og jeg glæder mig til at trække i arbejdstøjet.«

Solidt fundament for en højere forsyningssikkerhed

Den nuværende formand i NK-Forsyning, Niels True (V) fra Næstved Kommune, der har været en af hovedarkitekterne bag det nye samarbejde, afleverer stafetten til Anders Gjesing med en vis stolthed:

»Vi har i styregruppen bag samarbejdsprojektet arbejdet ligeværdigt, åbent, tillidsfuldt og med stor gensidig respekt, og jeg synes, resultatet til fulde afspejler netop det. Vi har skabt et solidt fundament for en endnu højere forsyningssikkerhed i vore to kommuner,« udtaler den afgående formand.

Ole Drost (V) fra Slagelse Kommune, som er formand i SK-koncernen og bliver næstformand i det fælles serviceselskab, er en glad mand:

»Med stiftelsen af det fælles selskab har NK-Forsyning og SK Forsyning taget et meget stor skridt i den rigtige retning. Både NK-Forsyning og SK Forsyning er allerede respekterede virksomheder i branchen. Og med det ny styrkede fællesskab vil vore muligheder for at præge udviklingen i forsyningssektoren stige markant. Det bliver stort – og kan blive større,« slutter han.

Selskabet ejes af de 2 forsyningskoncerner NK-Forsyning og SK Forsyning med 50 procent hver. Bestyrelsen på 8 medlemmer består af 4 fra hver forsyningskoncern. Heraf udgør de 2 forsyningskoncerners formænd og næstformænd halvdelen.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Slagelse Media). PM/roke

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.