Stort fremmøde til borgermøder om energisparetips

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 10 måneder siden.

Slagelse.News – Fokus var varmeregningen og fremtidens energikilder, da Slagelse Kommune i samarbejde med Envafors, SparEnergi og EnergiTjek havde inviteret til tre borgermøder i Slagelse, Skælskør og Korsør. Der er allerede planlagt et nyt møde til september.

Tilslutningen var stor, da der var fokus på både varmeregningen og fremtidens energikilder på tre borgermøder om energibesparelser. I Skælskør og Korsør var der fuldt hus med omkring 120 deltagere begge steder. Et nyt møde er planlagt til september. Det skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Hvad man selv kan gøre for at mindske energiregningen

Der var fokus på både varmeregningen og fremtidens energikilder, da Slagelse Kommune i samarbejde med Envafors A/S, SparEnergi og EnergiTjek Slagelse havde inviteret til tre borgermøder i Slagelse, Skælskør og Korsør. I Skælskør og Korsør deltog omkring 120 deltagere.

»Vi har været i kontakt med mange borgere, som bekymrer sig om deres energiforsyning og om de stigende priser. Selvom vi som kommune ikke kan ændre på prisstigningerne på energiområdet, kan vi være med til at sætte fokus på, hvad borgerne selv kan gøre for at mindske varme– og energiregningen,« siger Ruth Trummer.

Udrulning af fjernvarme i Slagelse og Korsør

Mange borgere var spændte på at høre Envafors A/S s aktuelle planer for udrulning af fjernvarme. Envafors A/S har især fokus på Korsør og Slagelse de kommende år, men Skælskør blev også nævnt som et potentielt område for udrulning af fjernvarme frem mod 2030.

Envafors A/S fortalte om udfordringer med stigende priser og ressourcemangel på både materialer og mandskab. Mange borgere var optaget af, hvorvidt de fremover får mulighed for at blive tilsluttet fjernvarmen og mange af spørgsmålene var netop rettet mod dette.

»Krigen i Ukraine og de høje energipriser har ændret situationen på få måneder. Som kommune står vi desværre ikke med alle løsningerne, men vi håber, at vi i løbet af de kommende måneder også bliver klogere på, hvor det kunne være fornuftigt med fælles varmeløsninger, og hvordan vi som kommune i samarbejde med vores forsyningsselskab kan vejlede folk i, hvad man sammen kan gøre,« siger Ruth Trummer.

På baggrund af den store interesse er der allerede nu planlagt et nyt møde til september. Information om set kommende møde og tilmelding hertil vil blive meldt ud via Slagelse Kommunes hjemmeside. Materialet fra de afholdte møder findes på: slagelse.dk/energirenovering.

Øverst: Borgermøde. (Foto: Slagelse Kommune). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.