Slagelse Kommune nummer 26 i erhvervsvenlighed

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Dansk Byggeri har offentliggjort sin årlige analyse af kommunernes erhvervsvenlig. Her afsløres det, at Slagelse Kommune er gået en smule tilbage i løbet af tre år.

I 2016 havde Slagelse Kommune en plads som nummer 22, sidste år plads nummer 67, og i år har Slagelse en plads som nummer 26.

Region Sjælland ligger i midterfeltet med en gennemsnitlig placering som nummer 44. Kommunerne i hovedstaden har traditionelt en del bundplaceringer, og derfor ligger Region Hovedstaden med et gennemsnit på nummer 69.

»I alle de år, Dansk Byggeri har undersøgt kommunernes erhvervsvenlighed, har vi set en markant forskel på Øst- og Vestdanmark. Men der er heldigvis kommuner, der skiller sig ud og gør det godt – også på Sjælland,« siger Lars Storr-Hansen, adm. direktør i Dansk Byggeri, og fortsætter:

»Det, der er karakteristisk for en kommune med et godt erhvervsklima, er, at den ser de lokale virksomheder som kunder og samarbejdspartnere. Og at både politikere og ansatte på rådhuset erkender, at kommunen og det lokale erhvervsliv grundlæggende har det samme mål, nemlig at sikre og skabe vækst og private arbejdspladser.«

Lars Storr-Hansen understreger, at det gode erhvervsklima giver bedre råd til velfærd:

»Det er det, der giver kommunen råd til bedre velfærd som for eksempel bedre daginstitutioner, skoler, ældrepleje, veje og måske skattelettelser, som alle borgere nyder godt af. Et godt erhvervsklima skaber med andre ord en god cirkel, som er med til at trække nye virksomheder og borgere til kommunen,« forklarer Lars Storr-Hansen.

Se undersøgelsen på: danskbyggeri.dk

Dansk Byggeri har i syv år taget temperaturen på de danske kommuners erhvervsforhold i syv år. Analysen er baseret på 30 forskellige objektive parametre fordelt på syv overordnede temaer, der alle har betydning for, hvor erhvervsvenlige, de enkelte kommuner er.

Temaerne er: byggesagsbehandling, skatter og afgifter, udlicitering af driftsopgaver, erhvervsaffald, udbudspolitik, arbejdsmarked og uddannelse samt kommunale kendetegn som for eksempel kommunale investeringer og antallet af byggetilladelser.


Arkivfoto: Slagelse Media

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.