Slagelse har købt for mindst 750.000 kroner af LøkkeFonden

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 9 måneder siden.

Weekendavisen har undersøgt LøkkeFonden, som er stiftet af statsminister Lars Løkke Ramussen (V). Det viser sig, at fonden sælger ydelser til kommuner og skoler for mange hundrede tusinde kroner om året. Slagelse Kommune har for eksempel indgået en kontrakt på foreløbig mindst 750.000 kroner.

Weekendavisen har kigget på LøkkeFonden, som er stiftet af statsminister Lars Løkke Ramussen (V). Fonden hjælper utilpassede drenge med at komme tilbage på ret køl. Mange tror, at det kun er en velgørende fond, men det viser sig, at den også sælger ydelser til kommuner og skoler. Det skriver Berlingske.

Slagelse Kommune har indgået en omfattende kontrakt, som indtil videre er på mindst 750.000 kroner. Kommunen har angiveligt betalt for et ‘kompetence- og udviklingsforløb’ på fire skoler i kommunen, som vil indføre LøkkeFondens intensive undervisningskoncept.

Flere andre kommuner har også købt ydelser af fonden, og ifølge en aktindsigt, som Weekendavisen har, drejer det sig om ydelser for knap to millioner kroner for årene 2016-2018.

“Hvorfor har man ikke synliggjort det? En mulig forklaring kan jo være, at der ellers kunne opstå debat om, at det kan være en konkurrencefordel at være en fond med statsministerens navn på og den goodwill, der ligger i det, når man skal ud og sælge sine produkter til kommunerne,” udtaler Forskningschef ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Roger Buch, til Weekendavisen. Det skriver Berlingske.

Lars Løkke Rasmussen har ingen formelle poster i LøkkeFonden, men hustruen, Sólrun Løkke Rasmussen, er bestyrelsesformand.

Øverst: Lars Løkke Rasmussen. Arkivfoto: Slagelse Media

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.