Næstbedste kommune til at handle lokalt

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – Slagelse Kommunes indkøbsafdeling gjort en stor indsats for at understøtte det politiske ønske om at handle lokalt. Nu er kommunen den næstbedste i Region Sjælland til at handle lokalt.

Slagelse Kommune er næstbedst i Region Sjælland til at handle lokalt. Det viser en analyse baseret på indkøb i 2018. Der skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Mulighed for at indgå frivillige samhandelsaftaler

I Slagelse Kommunes indkøbspolitik fra 2014 indgår lokal handel som et parameter, når kommunen køber ind. Derfor har kommunens indkøbsafdeling gjort en stor indsats for at understøtte det politiske ønske om at handle lokalt.

»Nu er det ikke sådan, at vi bare kan handle ind, blot fordi det er lokalt,« siger Henrik K. Larsen, der er indkøbschef i Slagelse Kommune, og fortsætter:

»Slagelse Kommune skal naturligvis overholde lovgivningen, herunder gennemføre udbud, og sørge for, at borgerne får mest muligt for deres skattekroner. Når det er sagt, så kan vi arbejde på at øge den lokale handel indenfor rammerne.«

Slagelse Kommune har gennem flere år tilbudt mulighed for at indgå en frivillig samhandelsaftale for især mindre virksomheder, der sælger produkter på områder, der ikke er aftaler på, og nicheprodukter, der ikke indgår i de eksisterende kontrakter.

Indsatsen har gjort, at Slagelse Kommune gennem de fem år siden indkøbspolitikken blev besluttet har været godt placeret på lokale indkøb, og for 2018 kun overgået af Guldborgsund Kommune.

Særligt e-handelssystem har gjort indkøb lettere

Et nyt e-handelssystem har gjort kommunens indkøb lettere for kommunes ansatte og virksomhederne mere synlige, og har samtidig reduceret transaktionsomkostningerne for virksomhederne.

Det har også bidraget til at gøre Slagelse Kommune mere tilgængelig for mindre, lokale virksomheder.

»Slagelse Kommune køber ind for halvanden milliard kroner om året, så vi en stor kunde. Derfor har vi et særligt ansvar for at tilrettelægge indkøbsordningerne så de lokale virksomheder har de bedste muligheder for at byde ind,« siger Villum Christensen (LA), der formand for Erhvervs- og Teknikudvalget, og fortsætter:

»Vi skal også udbrede kendskabet til e-handelssystemet blandt især detailvirksomheder, så vi kan bidrage til et godt og sundt lokalt handelsliv, og gode lokale arbejdspladser.«

Øverst: Genrefoto. (Foto: Free Photos / Pixabay). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.