Kommunen udnævner renholdelsesambassadører

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Slagelse.News – Michael Jensen har opsamlet over 7.500 mundbind, siden coronakrisen brød ud

Henkastet affald er alles ansvar. Derfor vil Slagelse Kommune gerne hædre dem, som gør en ekstra indsats for, at vi alle får en renere og pænere kommune. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Ambassadørerne går foran med det gode eksempel

I december kunne Slagelse Kommune udnævne de første to borgere som renholdelsesambassadører: Kirsten Jensen og Michael Jensen, der de seneste to år har gjort en stor indsats for at holde Slagelse fri for affald. (Selvom Kirsten og Michael har samme efternavn, er de ikke i familie).

Som ambassadør går man foran med det gode eksempel og viser andre, at vi tager skraldet sammen. Det kan være ved at samle affald, arrangere affaldsindsamlinger eller skabe viden om henkastet affald på fx sociale medier.

Kirsten Jensen og Michael Jensen samler affald året rundt – og gerne i fællesskab. Det bliver til mange kilo affald, der ikke skæmmer omgivelserne og forurener miljøet og naturen.

Michael Jensen har for eksempel opsamlet over 7.500 mundbind, siden corona brød ud. I forbindelse med World Clean Up Day i år vandt de ovenikøbet et par biografbilletter for at samle affald.

To glade modtagere af hæderen og anerkendelsen

Det var to glade renholdelsesambassadører, der modtog hæderen fra teamleder for kommunens renholdelsesmedarbejdere Niels Gøttsche Olsen og entreprenørchef Peter Johansen fra Entreprenørservice.

»Det er da dejligt at blive anerkendt. Hvis vi kan inspirere andre til at samle affald og være med til at gøre opmærksom på det stigende problem med affaldet i vores omgivelser, er det kun glædeligt,« siger Kirsten Jensen.

»Og mange af dem vi møder, når vi samler affald, bakker os op og fortæller os, hvor godt det er, at vi samler affald,« tilføjer Michael Jensen.

Der sættes stor pris på indsatsen hos kommunen

»Vi er virkelig glade for de borgere, som tager ansvar for, at vi får en renere og pænere kommune til glæde for alle. Vi er især imponeret over den indsats, som Kirsten og Michael har bidraget med, hvor de har samlet rigtig meget affald. Det er fuldt fortjent, at Kirsten og Micheal bliver de første renholdelsesambassadører,« siger renholdelsesmedarbejdere Niels Gøttsche Olsen, der hver dag året rundt også bidrager til at holde kommunen ren.

Først og fremmest opfordrer kommunen selvfølgelig til at bruge affaldsspandene rundt omkring, men også at hjælpe med at fjerne det affald der måtte ligge på jorden. Og alle kan bidrage med at opsamle affald fra naturen, gader og stræder.

»Vi håber, at Kirsten, Michael og andre frivillige ildsjæle kan inspirere andre til at bidrage til kampen mod affald i naturen og i vores omgivelser. Entreprenørservice bruger 8-9 millioner kroner om året på renholdelse, og vi ville gerne gøre endnu mere for en renere kommune. Gennem vores efterhånden mange initiativer målrettet frivilliges indsatser på renholdelsesområdet står det heldigvis klart, at mange ildsjæle, foreninger og lignende er engageret i at mindske affald i naturen, på kysten og i byrummene,« siger entreprenørchef Peter Johansen og fortsætter:

»Vi ser det som en vigtig del af vores arbejde at åbne opgaven omkring renholdelse op, så vi i fællesskab kan løse en endnu større opgave og arbejder for, at det skal være nemt at være frivillig og engagere sig.«

Øverst: Renholdelsesambassadører. (Foto: Slagelse Kommune). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.