Jobcenter Slagelse var hurtige til at skaffe en medarbejder

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – Rekrutteringsservice fra Jobcenter Slagelse var hurtige, da EBK Huse manglede en maler.

Da EBK Huse på Skovsøvej 15 i Slagelse By akut manglede en maler, kontaktede de Rekrutteringsservice fra Jobcenter Slagelse – og så gik det stærkt. Det skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Rekrutteringskonsulent kom hurtigt med et CV på en kandidat

»Allerede samme dag, som jeg havde kontaktet jobcenteret, vendte rekrutteringskonsulent Tine W. Hansen tilbage med et CV på en kandidat med mange års erfaring og motivationen i top. Det gik simpelthen så stærkt,« siger fabrikschef Dorthe Nørup Birk fra EBK Huse.

Der var dog en udfordring. Kandidaten, Anne Grethe, havde arbejdet som maler i mange år, men havde udviklet allergi fra et lignende job. Derfor var der nogle hensyn, der skulle tages, hvis hun igen skulle arbejde som maler.

»Da Tine ringede, var jeg ved at være træt af det hele. Jeg havde lige været til jobsamtale på et andet job og var blandt de sidste 10 kandidater, men blev valgt fra på grund af min allergi. Så jeg syntes, at det var begyndt at se lidt sort ud,« fortæller Anne Grethe.

Automatiseret åndedrætsværn og handsker løste allergiproblem

Men Dorthe fra EBK Huse lod sig ikke skræmme af Anne Grethes allergi og inviterede hende ind til en samtale samme dag. Der var god kemi mellem de to, og de aftalte, at Anne Grethe skulle starte dagen efter. Anne Grethes allergi blev taget meget alvorligt, og i samarbejde med en god leverandør lykkedes det Dorthe at skaffe et åndedrætsværn til Anne Grethe.

Siden da har hun arbejdet i et velventileret rum, med automatiseret åndedrætsværn og handsker, og passer sit job til Dorthes store tilfredshed – og mere til.

»Min oplevelse af Anne Grethe var positiv lige fra den første samtale, og hendes engagement og opsøgende natur har betydet, at hun nu også er blevet lært op i og kan varetage endnu en linje i produktionen,« fortæller Dorthe.

Alle havde øje for mulighederne frem for begrænsningerne

Bjarne Mikkelsen, der er leder af Virksomhedsservice, herunder Rekrutteringsservice, i Slagelse Kommune, ser historien som et førsteklasses eksempel på godt samarbejde.

»Denne historie er et godt eksempel på, hvordan alle bør tænke, når man skal rekruttere til et område, hvor der er mangel på kvalificeret arbejdskraft. Selvom kandidaten står overfor en udfordring, der kan være en begrænsning for at vende tilbage til branchen. Virksomhed, kandidat og rekrutteringskonsulent har alle handlet hurtigt og effektivt, og frem for alt har de haft øje for mulighederne frem for begrænsningerne,« siger han.

Øverst: Anne Grethe Ganderup, maler, EBK Huse. (Foto: Slagelse Kommune). /rk

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.