Iværksættere inviteres ind i Dragens hule

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – Posthuset i Slagelse inviterer iværksættere og virksomhedsejere ind i Dragens hule, som er inspireret af det kendte tv-koncept Løvens hule.

Med inspiration fra et kendt tv-koncept inviterer Posthuset i Slagelse nu idérige iværksættere og virksomhedsejere ind i Dragens hule, hvor erfarne og driftige erhvervsledere sidder klar til at give lokal innovation og udvikling et solidt skub på vejen mod vækst via sparring og mulige investeringer.

Netop nu søger Slagelse Erhvervscenter deltagere til det spændende projekt. Det skriver erhvervscentret i en nyhedsmeddelelse.

Dragens hule er stærkt inspireret af Løvens hule

Det er viden og erfaring, der skal krydses med de gode, de vilde og de fremadstormende idéer, når Posthusets eksperimenterende stueetage, en del af Slagelse Erhvervscenter, inviterer indenfor i Dragens hule mandag den 29. juni 2020.

»Vi er trådt ind i en ny virkelighed ovenpå de seneste måneders krise. Mange ting er ændret og det tvinger virksomheder til at tænke nyt og innovativt. Også lokalt,« siger Anne Gramtorp, Innovationskonsulent i Slagelse Erhvervscenter, og fortsætter:

»Med Dragens hule giver vi de mange spirende idéer, og dem er der heldigvis mange af, mulighed for at få luft under vingerne og komme et stort skridt nærmere realisering.«

Dragens hule er stærkt inspireret af det populære tv-program, Løvens hule. Fem ansøgere udtages til at træde ind foran “dragerne” for at pitche deres idé. Det kan være alt fra en nyopfindelse, videreudvikling af et eksisterende koncept til digitalisering af en proces. Her har fantasien indenfor idéudvikling frit spil.

I panelet sidder tre lokale og stærke erhvervsledere – Jens Ole Larsen, koncerndirektør og indehaver af Slagelse Transportcenter, Jan Milvertz, ejendomsmægler og investor i JMI Gruppen samt Louise Lecanda, advokat og partner i Advodan.

Webshopløsning til 125.000 kroner er på højkant

Der er ingen garanti for, at deltagerne i Dragens hule går fra mødet med de tre investorer med penge på lommen, men muligheden er til stede, hvis projektet er stærkt nok.

Derimod er der garanti for, at man går ud af Dragens hule med feedback på sit projekt samt efterfølgende yderligere individuel sparring i samarbejde med Syddansk Universitet, reklamebureauet WhoThat og advokat Louise Lecanda.

Samtidig er der mulighed for at vinde en webshopløsning til en værdi af 125.000 kroner, sponsoreret og leveret af Headway ApS ved Martin Vølund. Præmien indeholder blandt andet 10 timers forretningsudvikling, grafisk arbejde og opsætning af betalingsmodul.

Skal gerne sætte strøm til de mange lokale iværksættere

»Det er mit håb, at vi gennem et sådant projekt dels kan få en større opmærksomhed omkring ideen med innovation og iværksætteri i Posthuset, og dels kan få sat strøm til de mange lokale iværksættere, som kan være begrænset af risikovillig kapital og de nødvendige netværk til at få løftet deres projekt,« siger Villum Christensen (LA), viceborgmester i Slagelse Kommune, der som del af Partnerskabsforum står bag udviklingen af det eksperimenterende miljø på Posthuset.

Villum Christensen er overbevist om, at der er mange erhvervsfolk, som hellere støtter en lokal idémand fremfor at investere et andet sted.

»Konceptet er jo samtidig god underholdning og appellerer bredt. Det er en rigtig god måde at få studerende og iværksættere i direkte kontakt med virksomhedernes skarpe logik. Og så er jeg faktisk overbevist om, at vi har rigtig mange erhvervsfolk, som synes det er mere interessant at støtte en lokal idémand, fremfor at investere uden for kommunens, ja endda landets grænser,« siger han.

»Vi oplever en stor velvilje til at støtte hinanden lokalt, og der har været stor opbakning til Dragens hule fra erhvervslivet. Nu glæder vi og rigtig meget til at tage imod ansøgninger fra kommende deltagere,« tilføjer Anne Gramtorp.

Sådan ansøger du om at deltage i Dragens hule den 29. juni

Ønsker du investorer, netværk eller sparring til udviklingen af din virksomhed, så send en kort ansøgning. Slagelse Erhvervscenter skal bruge fem deltagere til Dragens hule.

Ansøgningsprocessen er enkel. Send en video på 1- 2 minutter, hvor du besvarer tre spørgsmål:

  1. Fortæl kort om dig og din virksomhed (navn, produkt, koncept, størrelse og virksomhedens alder).
  2. Hvordan vil du gerne have, at din virksomhed ser ud om 5 år?
  3. Hvad vil du gerne opnå ved at deltage i Dragens hule?

Hvis du ikke har mulighed for at sende en video, er du velkommen til at sende dine svar på skrift. Send video eller dine skriftlige svar på spørgsmålene til: Innovationskonsulent Anne Gramtorp på e-mail anne@slagelseerhvervscenter.dk.

Deadline er den 10. juni. Deltagerne udvælges i samarbejde med Vækstfabrikken Slagelse. Dragens hule afholdes mandag den 29. juni i Postbutikken på Sdr. Stationsvej 26 i Slagelse By.

Før du præsenterer din virksomhed for “dragerne”, får du vejledning i, hvordan man laver en god pitch fra Vækstfabrikken Slagelse.

Det kan du få ud af at deltage i Dragens hule:

  • Et øget netværk som får dig og din virksomhed ind i de rette samarbejder
  • 1:1 sparring om dit koncept, udfordringer og muligheder
  • Mulighed for at opnå økonomisk kapital fra investorer
  • Mulighed for at vinde en webshoppakke fra Headway til en værdi af 125.000 kroner.

Slagelse Erhvervscenter sørger selvfølgelig for at overholde alle retningslinjer i forhold til COVID-19.

Øverst: Dragens hule. (Grafik: Slagelse Erhvervscenter). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.