BROEN vil hjælpe udsatte børn med at få en aktiv fritid

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Ny forening vil være med til at bygge bro til et aktivt fritidsliv for udsatte børn og unge i hele kommunen. Det skal ske med økonomisk støtte til deres fritidsaktiviteter.

Den nye forening BROEN Slagelse vil være med til at bygge bro til et aktivt fritidsliv for udsatte børn og unge i hele kommunen. En gruppe engagerede borgere fra lokalområdet står bag foreningen.

Alle har brug for at være en del af et fællesskab

En aktiv fritid er en vigtig del af trivslen for alle børn, men økonomien kan være så stram i en familie, at det er nødvendigt at skære ned på børnenes fritidsaktiviteter. I visse tilfælde må familien ligefrem prioritere fritidsaktiviteterne helt væk.

Det går ud over børnenes trivsel og sundhed, ligesom det går ud over deres mulighed for at være en del af et positivt fællesskab med for eksempel sport, spejder, musik eller teater. BROEN vil være med til at bygge bro til et aktivt fritidsliv for disse børn.

“Vi har alle brug for at være en del af et fællesskab. Og her har vores idræts- og fritidsforeninger et fantastisk tilbud om gode fællesskaber for både børn og voksne. BROEN er en frivillig forening, der giver økonomisk støtte til udsatte børn og unges fritidsaktiviteter,” fortæller Anja Nielsen, som er formand for BROEN.

“Støtten går til kontingent og udstyr, og den har stor betydning for børnene, fordi den giver dem mulighed for at være en del af fællesskabet på lige fod med andre børn og voksne rollemodeller – også efter skoletid,” fortæller Anja Nielsen videre.

BROEN Danmark hjalp 3.900 udsatte børn i 2016

BROEN Slagelse blev stiftet i september 2017 i samarbejde med HEL Fritid, der er Slagelse Kommunes indsats for at give børn mulighed for et aktivt fritidsliv. BROEN arbejder tæt sammen med fagpersoner såsom lærere, pædagoger, sagsbehandlere og familierådgivere. Desuden samarbejder BROEN med lokale foreninger og klubber.

Bestyrelsen består af Anja Nielsen (formand), Anni Vilsgaard (næstformand), Helle Guillaume Jensen (kasserer), Steen Egedal Nielsen, Karen Louise Dalby Sieling, Gitte Gamborg Kristiansen og Rene Gundsø. Anni Vilsgaard er ikke med på billedet.

Der findes 26 lokalforeninger af BROEN rundt i landet, der alle er organiseret som en del af BROEN Danmark. BROENs lokalforeninger hjælp mere end 3.900 udsatte børn og unge til en aktiv fritid i 2016. BROEN er afhængig af både private og offentlige bidrag.

Læs mere om BROEN Slagelse på: www.broen-slagelse.dk

Foto: BROEN Slagelse

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.