Boligforeninger kan søge tilskud til ladestandere

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Slagelse.News – Bolig- og Planstyrelsen har åbnet for, at ejer-, andels- og boligforeninger, der ejer et fælles parkeringsanlæg, kan søge tilskudsmidler til etablering af ladestandere.

Almene boligafdelinger, andelsboligforeninger og ejerforeninger i Slagelse Kommune kan frem til den 1. december søge om tilskud til at etablere ladestandere til elbiler på foreningens fælles p-anlæg. Der oplyser kommunen i en meddelelse.

Tilskuddet udgør 25 procent af omkostningerne

Bolig- og Planstyrelsen har åbnet for, at boligforeninger med videre, der ejer et fælles parkeringsanlæg, kan søge tilskudsmidler til etablering af ladestandere.

Ifølge Bolig-og Planstyrelsen er beløbsrammen opdelt i to underpuljer:

  • Én pulje, som kan søges af almene boligorganisationer og
  • Én pulje, som kan søges af andelsboligforeninger og ejerforeninger.

Foreningerne kan søge om tilskud til én ladestander pr. ansøgning. Tilskuddet udgør 25 procent af de tilskudsberettigede omkostninger.

Selvom hver enkelt ansøgning omfatter én ladestander, kan der ydes tilskud til flere ladestandere pr. forening. Der ydes nemlig tilskud til en ekstra ladestander for hver 20. bolig, der er omfattet af ansøgningen.

Det betyder:

  • Under 20 boliger kan give tilskud til 1 ladestander
  • 20-39 boliger kan få tilskud til 2 ladestandere
  • 40-59 boliger kan få tilskud til 3 ladestandere
  • Og så videre.

Generalforsamlingen kan afholdes på bagkant

På grund af den korte deadline for ansøgning af midler, er det muligt for foreningerne at søge puljen, selvom foreningen endnu ikke har taget stilling på en generalforsamling.

Foreningen skal dog være opmærksom på, at beslutningen på generalforsamlingen om etablering af ladestandere skal være på plads, inden foreningen eventuel får bevilliget tilskuddet.

Hvis foreningen får tilsagn om tilskud til etablering af ladestandere, skal referatet fra generalforsamlingen fremsendes til Bolig- og Planstyrelsen senest seks måneder efter, at foreningen har fået tilsagn til tilskuddet.

Der er åbent for ansøgning af midler frem til og med 30. november 2021. Bemærk, at puljen ikke uddeles efter først-til-mølle-princippet.

Ansøgningerne bliver derimod prioriteret ud fra, foreninger med flest boliger og ligeledes afstanden til nærmeste offentlige ladestander. Desuden er der begrænsninger i tilskudsmulighed, hvis foreningen har modtaget offentlig støtte inden for de sidste tre regnskabsår (de minimis).

Øverst: Genrefoto. (Foto: Teksomolika / iStock). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.