Bliv certificeret som frivillig Giv Liv-instruktør

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 5 år siden.

Nu kan du blive certificeret som frivillig Giv Liv-instruktør. Uddannelsen er helt gratis og finder sted i Slagelse By den 27. og 28. oktober 2018.

Hjerteforeningen og Dansk Råd for Genoplivning inviterer indbyggere fra Slagelse, Korsør og Skælskør til at blive uddannet som instruktører i genoplivning. Uddannelsen er gratis

Giv Liv-instruktørerne underviser i genoplivning

Brænder du for at lære andre at redde liv, har du chancen til oktober, hvor uddannelsen som Giv Liv-instruktør kommer til Slagelse By. Indbyggere fra blandt andet Korsør og Skælskør er også meget velkomne til at deltage.

Som certificeret, frivillig instruktør bliver du en del af Hjerteforeningens hold af instruktører, der underviser danskerne i 30 minutters introduktionskurser i genoplivning. Hjerteforeningen hjælper med at finde og samle deltagerne til de korte kurser.

Instruktøruddannelsen løber over to dage og finder sted i Slagelse den 27. og 28. oktober 2018. Læs mere om tid og sted og meld dig til på hjerteforeningen.dk.

Vær med til at gøre Slagelse Kommune mere tryg

»Kom og vær med til at gøre Slagelse, Korsør og Skælskør til mere trygge steder at bo. Som frivillig instruktør er du med til at sikre, at flere borgere kan yde genoplivning og tør træde til, hvis de bliver vidne til et hjertestop,« opfordrer projektleder i Hjerteforeningen Rikke Primdahl.

Hjerteforeningen og Dansk Råd for Genoplivning står bag kurserne. Kurserne og instruktøruddannelsen er støttet økonomisk af Østifterne.

Hjerteforeningen har et mål om at gøre genoplivning til en folkesag og uddanne minimum 30.000 danskere i genoplivning i løbet af en treårig periode.

Fakta om hjertestop og genoplivning

Hvert år rammes cirka 4.000 danskere af hjertestop. Bliver du ramt af hjertestop, er din chance for at overleve afhængig af, om et menneske omkring dig griber ind, ringer 1-1-2 og yder genoplivning.

Hvis der ikke er nogen vidner, der træder til, før ambulancen når frem, overlever 1 ud af 30. Hvis et vidne træder til og yder genoplivning, overlever 1 ud af 8.


Foto: Kristian Brasen / Hjerteforeningen.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.