Kalkunbesætning i Flakkebjerg ramt af fugleinfluenza

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Slagelse.News – Alle fjerkræejere i en 3 kilometer stor zone rundt om farmen i Flakkebjerg skal registrere deres fuglehold.

En kalkunfarm i Flakkebjerg ved Slagelse med cirka 5.700 kalkuner er smittet med fugleinfluenza og skal aflives.

Alle fjerkræejere i en 3 kilometer stor zone rundt om farmen skal registrere deres fuglehold. Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Besætningen på 5.700 kalkuner skal aflives torsdag

En stor producent af kalkuner er ramt af endnu et udbrud af fugleinfluenza. Sent tirsdag eftermiddag viste prøver fra Statens Serum Institut, at en besætning i Flakkebjerg ved Slagelse er smittet med den meget smitsomme H5N8 fugleinfluenza.

For at hindre yderligere smittespredning vil Fødevarestyrelsen og Beredskabsstyrelsen aflive hele besætningen med cirka 5.700 kalkuner torsdag den 18. marts.

Udbruddet betyder, at alle ejere af hobbyhøns, ænder og andet fjerkræ bliver omfattet af særlige restriktioner i zoner på henholdsvis 3 og 10 kilometer fra kalkunfarmen.

Inden for 3-kilometerzonen får fjerkræejere pligt til at registrere sine dyr på landbrugsindberetning.dk senest torsdag den 25. marts.

Inden for 10 kilometer-zonen er det fra i dag forbudt at sælge æg samt at flytte æg, høns og andet fjerkræ ud af zonen uden tilladelse fra Fødevarestyrelsen.

Mere information om fugleinfluenza:

  • Læs mere om det særlige bestemmelser, der gælder for fjerkræejere i zonen HER
  • Se, om du har en fjerkræbesætning inden for zonen HER
  • Se de særlige regler, som for tiden gælder i hele landet som følge fugleinfluenza HER.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Bru-nO / Pixabay). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.