Opgavekorrektur – billig korrektur for studerende

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Opgavekorrektur er et nyt online korrekturbureau, der leverer akademisk korrektur i høj kvalitet til en lav pris. Kunderne er studerende på de videregående uddannelser, der ønsker at aflevere en fejlfri opgave.

Et godt sprog giver bedre karakter

Slagelse News (Slagelse Media)Opgavekorrektur blev etableret i efteråret 2017. Som virksomhedens navn antyder, er fokus på korrektur af studieopgaver såsom bachelorprojekter, specialer, ph.d.-afhandlinger og alle andre opgaver på dansk eller engelsk.

Kvalitet er omdrejningspunktet for alt i virksomheden. Korrekturlæsning hos OpgavekorrekturSlagelse News (Slagelse Media) sikrer, at kundernes opgaver er helt fejlfrie og velformulerede, når de afleveres.

Det er bestemt ikke uden betydning, hvilken forfatning sproget fremstår i. Et flydende og fejlfrit sprog vil nemlig indgå positivt i bedømmelsen af opgaven. Faktisk er det et krav, at sproget inddrages i vurderingen af opgaven.

Et godt sprog vil derfor typisk resultere i en højere karakter, særligt hvis opgaven samlet set er på vippen mellem to karakterer. I det tilfælde vil sproget tit være det udslagsgivende element, der tipper karakteren til den rigtige side.

Service ud over det sædvanlige

Den moderne forbruger forventer kvalitet – ikke kun i det produkt, som man køber, men også i den ydelse, der ligger ud over produktet. Hos Opgavekorrektur tilbydes billig korrekturlæsning og et højt serviceniveau.

Det giver sig udslag i, at mailen besvares 24/7, at man kan aflevere opgaven til korrektur i bidder, at abstract rettes uden tillæg, at der er mulighed for gratis prøvekorrektur, og at der er leveringstider, der ligger langt under det, der er sædvane i branchen.

Der er så mange, der tilbyder korrekturlæsning af studieopgaver til en rimelig penge, at serviceniveauet bliver et konkurrenceparameter.

Hvem er korrekturlæserne?

Ikke alle kan læse korrektur. Men mange kan. I sin familie vil man næsten altid kunne finde en, der kan rette kommafejl og spotte de værste stavefejl. Men derfra til professionel korrektur er der dog et stykke vej.

Det gælder særligt for akademisk korrektur, der kræver en specialviden om netop akademiske tekster, akademisk sprog og skrivestil.

Hos Opgavekorrektur er alle korrekturlæserne akademisk uddannet, og de har alle stor erfaring med at rette opgaver for studerende. De er med andre ord professionelle korrekturlæsere.

At rette det formelle er én ting – og måske i virkeligheden ikke den store udfordring. At omformulere en kringlet og tung sætning til akademisk og korrekt sprog kræver derimod, at man er skarp til retskrivning, men også, at man har blik for sproget og særligt blik for videnskabeligt opgavesprog.

Man skal jo helst omformulere sætningerne, så de lyder som noget, som censor forventer at læse i en akademisk opgave. Det er en kunst, det er svært, og det kræver mange års erfaring med sprog at udføre den form for korrektur.

25 kroner pr. side – det er et røverkøb

For få år siden kostede det en bondegård at få læst korrektur – altså 50-70 kroner pr. normalside. Der er sket noget siden da. Bondegården er skiftet ud med billig onlinekorrektur med lynhurtige leveringstider.

Der er stadig bureauer, der holder fast i en urealistisk høj sidepris, men en del bureauer har fundet et prisleje, hvor selv studerende med en SU-økonomi kan være med.

I dag ligger priserne for korrektur til studerende i lejet 25-40 kroner. Det vil sige, at det typisk koster 2-3.000 kroner at få rettet sit speciale.

Her kan de fleste studerende være med, for det er typisk kun 1-2 opgaver igennem hele studietiden, der har en væsentlighed og betydning, der retfærdiggør, at man får opgaven rettet igennem af en professionel korrekturlæser.

Professionel korrektur er særligt relevant for de store, afsluttende opgaver som et bachelorprojekt, et kandidatspeciale og en ph.d.-afhandling.

(Genrefoto: Lamaip / iStock). /rk

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.