Guide til sunde hobbyer og aktiviteter

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 4 år siden.

Det er altid godt med en hobby. Uanset om du har brug for en aktivitet, som giver et afbræk fra en travl hverdag, eller blot har behov for at fylde tiden ud, findes der masser af gode muligheder, og det koster sjældent alverden at komme i gang.

Tips og livsstilsstof (Slagelse Media) Særligt aktiviteter, der foregår udendørs i naturen, er sunde, da mange danskere bruger langt det meste af tiden indenfor. Alene den friske luft vil for de fleste gøre underværker, og så gør det faktisk ikke så meget, om du altid skyder tennisbolden i nettet eller aldrig får en fisk på krogen.

Overvej formålet med den fysiske aktivitet

Alle har forskellige årsager til at starte på en fysisk hobby. Nogle gør det, fordi de sidder hele dagen på et kontor og trænger til den friske luft og fysiske aktivitet. Andre gør det for at få nye bekendtskaber og socialt samvær.

Det er en god idé, at du fra starten af gør det klart, hvad du ønsker at få ud af din nye hobby. Dit ambitionsniveau og formål er nemlig med til at bestemme, hvilken aktivitet du bør kaste dig over, samt eventuelt, hvilken klub der er den rette for dig.

Få styr på de forskellige former for udstyr

De fleste fysiske aktiviteter kræver en varierende mængde udstyr. Skal du for eksempel dyrke lystfiskeri, kommer du ikke uden om ordentligt fiskegrej, som du blandt andet kan købe hos https://www.topgrej.dk/ #zandguide, ligesom golfrunden bliver en frustrerende affære, hvis ikke du har de rette golfkøller.

Overordnet kan man skelne mellem nødvendigt udstyr, vigtigt udstyr og ekstra udstyr.

Bruger vi tennis som eksempel, er det umuligt at spille uden en tennisketcher. Der er altså tale om nødvendigt udstyr.

Et par slidstærke tennissko vil bestemt også være at foretrække, men teknisk set kan du godt spille i et par sandaler. Tennisskoene kan derfor ses som vigtigt udstyr.

Det ekstra udstyr er alle de små ting, der lige gør oplevelsen en smule bedre. Det kan for eksempel være svedbånd, ekstra greb og en luftig t-shirt.

Du bør bruge fleste penge på det nødvendige og vigtige udstyr indledningsvis, og så kan du senere investere i det ekstra udstyr.

Mange sports- og fritidsklubber tilbyder udleje eller lån af det nødvendige udstyr for nybegyndere såsom ketchere og fiskegrej, så du behøver ikke bruge penge på udstyr, inden du har prøvet aktiviteten af.

Afstem aktiviteten med dit temperament

Hvilken aktive hobby, du bør kaste dig over, kommer som sagt an på dine præferencer og forhåbninger.

Her er nogle forslag til forskellige typer:

  • Vandring eller lystfiskeri. Til den tålmodige, der nyder mange stille timer i naturen. Perfekt til de lange weekender eller ferien.
  • Tennis eller badminton. Til dig, der ønsker aktivitet og social konkurrence, uden at det bliver for voldsomt. Nemt at klemme ind i en travl hverdag.
  • Cykling. Til dig, der elsker fart og ønsker at komme i bedre form.

Uanset om du vælger en sport som badminton eller en aktivitet som lystfiskeri, vil en fysisk hobby forbedre din sundhed og give gode sociale relationer.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Pressefoto). Bureau/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.