Første gang du skal arrangere en polterabend?

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Her er tjeklisten for den komplette polterabend.

Tips og livsstilsstof (Slagelse Media) Polterabend er en fantastisk tradition, hvor vi markerer, at det er ved at være endegyldigt, at man er en gift mand eller kvinde. Der er mange traditioner forbundet med bryllupper, og polterabend er uden tvivl en af de mest festlige. Hvis du aldrig har været med til at deltage i en polterabend, så kan det være en udfordring at planlægge dagen, da man sjældent er bekendt med, hvad der fungerer, og hvad der ikke gør.

Der er nogle bestemte ting, som normalt er en fastbunden tradition ved polterabends, og det vil vi gøre dig klogere på i denne artikel, så du har en rettesnor at gå ud fra, når du skal planlægge din næste polterabend, fyldt med sjove aktiviteter Tips og livsstilsstof (Slagelse Media).

Kidnap bruden eller gommen

En af de traditioner, som man forbinder mest med en polterabend, er, at bruden eller gommen ikke skal vide, hvornår selve dagen finder sted. Man plejer derfor at aftale en dato, som er ukendt for bruden eller gommen, og så kidnapper man personen. Derved vil det komme som en overraskelse, som man ikke kan tage højde for.

I forbindelse med selve kidnapningen, er der mange, som vælger at gøre bruden eller gommen en smule til grin ved at iføre personen noget sjovt påklædning, som de skal gå ud i offentligheden med i løbet af hele dagen. Husk på, at man afholder en polterabend for at markere, at singlelivet er slut, så derfor er det helt ok, at bruden eller gommen bliver en smule pinligt berørt.

Find på nogle sjove aktiviteter

Ingen polterabend uden sjove aktiviteter. Det er ofte størstedelen af en polterabend, som går med, at man skal lave nogle sjove aktiviteter med dem, som deltager i selve polterabenden. Det handler om at være kreativ for at finde en aktivitet, som hele selskabet kan være en del af på samme tid, men der er dog en del aktiviteter, som passer til mange mennesker.

Det skal være sjovt og anderledes, så derfor er aktiviteter som paintball, escape rooms, fodboldgolf og lignende være aktiviteter, som passer godt til formålet. Det vigtigste er, at man finder en aktivitet, som alle kan være med til, da det ikke er sjovt for nogle at stå og vente på sidelinjen, imens resten af selskabet morer sig.

Arranger spisning samt efterfest

Det skal naturligvis ikke udelukkende gå op i hat og briller til en polterabend, så derfor skal man selvfølgelig huske at arrangere noget spisning både undervejs samt til aften, så ingen skal gå sultne i seng. Det kan være en god ide at finde et sted til aften, som ikke er alt for fint, da man typisk indtager en del alkohol i forbindelse med en polterabend. Vælg derfor et sted, hvor det er acceptabelt, at der bliver snakket højt.

En efterfest skal man naturligvis huske. Hele dagen er en fest i sig selv, men det kan være en god ide, at man sørger for at festen ikke skal slutte bare fordi, at aftenen lakker imod enden. Hvis man står for planlægningen af dagen, vil man derfor skulle finde et sted, hvor man kan være og feste videre efter selve dagen. tag enten hjem til en af deltagerne eller find et sted ude i byen, som har pladsen til at alle kan være der.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Pressefoto). Bureau/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.