Er du eller en du kender begyndt at ryge for meget hash?

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

For nogle er hash en måde at slappe af på. For andre er det en måde at have det sjovt med venner på. Der er flere måder at bruge dette rusmiddel på, og måske er det også derfor, at det er blevet så udbredt. Men det er ulovligt både at købe, sælge og være i besiddelse af hash.

Tips og livsstilsstof (Slagelse Media) Det er der måske en grund til. For selvom det for nogle kan være anledning til noget godt, så har det også en bagside. Det kan faktisk gå hen at blive et stort problem for brugeren.

Er du i tvivl om, om der er tale om et misbrug?

Der er nogle, der argumenterer for, at hash ikke er så vanedannende som andre former for rusmidler. Det betyder bare ikke, at det ikke kan give anledning til misbrug. Frygter du, at du er endt i et reelt misbrug, så læs mere hos amisbrugsbehandling.dk Tips og livsstilsstof (Slagelse Media).

Et hvilket som helst rusmiddel, der bruges på den måde, som hash gør, kan misbruges. Det er ikke altid nemt at opdage, at ens forbrug er blevet til et misbrug. Mange ville også hævde, at de nemt kunne lægge det fra sig. Men hvis virkeligheden er en anden, så er du nødt til at se indad:

  • Bruger du hash til at slippe væk det, der kan gøre ondt i hverdagen?
  • Bruger du det regelmæssigt og rutinemæssigt?
  • Oplever du, at det kommer i vejen for din evne til at passe dit arbejde og andre pligter?

Så kan det måske betegnes for et misbrug. Snak med nogen, og bliv klogere på det.

Husk på, at det er ulovligt

Der er mange personlige grunde til at være påpasselige med et rusmiddel som dette. Derudover er det også vigtigt at huske på, at det er ulovligt at sælge såvel som at købe eller besidde hash. Er det virkelig en potentiel plet på straffeattesten værd?

Øverst: Genrefoto. (Foto: Pressefoto). Bureau/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.