Ældre på +65 år skal huske æg, fjerkræ og fisk

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Zand.News – Ældre over 65 år har brug for protein for at bevare deres muskelkraft og klare sig selv længst muligt. Men kun halvdelen får den protein, som de har brug for.

Desværre har mange på over 65 år for langt mellem fisk, fjerkræ og anden mad med meget protein. Kun halvdelen af de 65-75-årige, får den mængde protein, som de har brug for.

Det viser en rapport fra DTU Fødevareinstituttet, og Fødevarestyrelsen sætter derfor ekstra fokus på, at mange på over 65 mangler protein.

Musklerne vedligeholdes med protein på tallerkenen

I takt med at årene går, skal musklerne vedligeholdes, så det gælder om at få træning på skemaet og protein på tallerkenen. Ellers kan musklerne svinde ind, og så bliver det sværere at klare sig selv.

»Protein er nødvendigt for, at kroppen holder sig stærk. De fleste vil gerne kunne klare sig selv længst muligt og have kræfter til både gåture, børnebørn og hovedrengøring. Det kan man kun, hvis man holder sig sund og stærk og får godt med byggesten til kroppen,« siger Else Molander, kontorchef i Fødevarestyrelsen.

På hjemmesiden altomkost.dk/65 kan man finde en række tips til, hvad man selv kan gøre for at bevare det gode helbred længst muligt. Også efter sin 65-års fødselsdag.

Fødevarer med protein skal fylde ligesom tidligere

Mange oplever, at deres appetit bliver lidt mindre med alderen. Som tommelfingerregel skal mængden af de fødevarer, der indeholder meget protein, fylde lige så meget som tidligere. Også selvom appetitten er dalet en smule.

Derfor er det for eksempel brød, pasta og ris uden fuldkorn samt søde sager, som man bør skære lidt ned på.

»Selv små ændringer kan gøre en stor forskel, så hold fast i morgenægget, og skær lidt ned på rundstykkerne i stedet,« siger Else Molander.


Genrefoto: Charly_7777 / Pixabay.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.