Medie: Falske piger ville sælge nøgenbilleder

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – Tre unge mænd fra Odense er dømt for bedrageri for omkring 200.000 kroner via Facebook. De brugte falske profiler til at svindle en mand på et bosted i Slagelse.

Fynboerne fik kontakt med manden på bostedet via Facebook, hvor brugte falske profiler at narre ham til at tro, at de var piger, som ville sælge nøgenbilleder og videoer af sig selv. Forrige fredag blev de dømt for at svindle manden for 200.000 kroner.

Det skriver Fyns Stiftstidende.

Mændene kontaktede offeret i Slagelse via Facebook

Fyns Stiftstidende skriver, at de tre mænd fik kontakt med offeret i Slagelse via Facebook, hvor de narrede ham til at tro, at de var piger.

En fjerde mand blev dømt for hæleri i samme sag, fordi han havde modtaget penge, der angiveligt stammede fra dette bedrageri.

Det oplyser Lise Dyrby Nielsen, som var anklager i sagen, til mediet. Sagen blev afgjort ved Retten i Odense forrige fredag.

De fik narret sig lov til at optage lån i offerets navn

De tre mænd fik kontakt med manden i Slagelse i 2017. Her fik de lov til at optage lån i mandens navn. Det skete med løfte om, at de ville betale pengene tilbage. Det lykkedes dem med andre ord at lokke både penge og NemID-oplysninger ud af manden på bostedet.

»Han havde nogle udfordringer, der gjorde, at han troede på dem. En af forsvarerne mente, at det var en formildende omstændighed, men det gik retten ikke med til,« forklarer Lise Dyrby Nielsen til mediet.

To af mændene blev idømt fire måneders betinget fængsel med samfundstjeneste, og den tredje fik 60 dages betinget fængsel med samfundstjeneste. Den fjerde mand, som blev dømt for hæleri, fik 30 dages betinget fængsel med samfundstjeneste.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Natasaadzic / iStock). Red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.