91-årig kvinde forsøgt fuppet

Artiklen er opdateret for 2 uger siden.

Slagelse.News — Fredag modtag en 91-årig kvinde i Fuglebjerg pludselig et opkald af “Mads” fra banken.

Fredag ringede “Mads fra banken” til en 91-årig kvinde i Fuglebjerg. Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi om i døgnrapporten.

Banken skulle bruge kvindens betalingskort

“Mads fra banken” fortalte, at der havde været gang i en overførsel fra kvindens konto til en konto i udlandet, og at banken nu skulle bruge kvindens betalingskort for at standse transaktionen. En anden medarbejder kom forbi kvindens adresse kort efter, og her fik han udleveret den 91-åriges kort. Det blev dog spærret, inden der nåede at ske et misbrug. Politiet efterforsker sagen som bedrageri.

Politiet opfordrer stadig til, at pårørende til ældre og andre mindre rutinerede internetbrugere tager en snak med dem om, hvad de skal gøre, hvis de får lignende opkald. Et godt råd er, at man afbryder samtalen, og i stedet ringer til sine yngre pårørende, som kan rådgive.

Husk, at hverken banken, politiet, kommunen eller andre myndigheder ringer og efterspørger betalingskort, MitID, pin-koder eller lignende – og de kommer slet ikke ud til din bopæl for at hente dit kort. Udlever aldrig kort eller koder. Afbryd straks samtalen og lav et kontrolopkald til bankens hovedtelefonnummer eller til politiets servicecenter på telefon.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Rigspolitiet). DR/lale.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/ojy3