Telefonsvindel rettet mod ældre

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Slagelse.News – De kriminelle retter telefonisk henvendelse til ældre borgere og udgiver sig for at være enten fra banken, politiet eller en anden myndighedsperson.

Der har i de sidste dage været adskillige eksempler på svindel, hvor specielt ældre borgere er målet. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Efterfølgende bliver der hævet større kontantbeløb

Metoden er med små variationer den samme. De kriminelle retter telefonisk henvendelse og udgiver sig for at være enten fra banken, politiet eller en anden myndighedsperson. Derpå udnytter de borgerens autoritetstro og tillid til at få udleveret enten personfølsomme oplysninger eller dankort med tilhørende kode.

Alene i går blev en 81-årig kvinde fra Slagelse franarret dankortet, hvor der efterfølgende blev hævet et større kontantbeløb. En 92-årig kvinde fra Haslev blev franarret sit dankort og kode, hvorefter der forsvandt i alt et større beløb i kontanthævning og varekøb i forretninger. En 88-årig kvinde i Haslev fik franarret dankortet, hvorefter der blev hævet et større beløb. Og endelig blev en 91-årig kvinde fra Haslev franarret sit dankort og kode, og der blev hævet et større beløb. Samtidig blev kortet brugt i dagligvarebutikker.

Det er afgørende for at forebygge den type kriminalitet at understrege over for de ældre borgere – og deres pårørende – at banker, politi eller andre myndigheder aldrig vil henvende sig for at bede om at få udlevere dankort og kode. Ring til politiets servicecenter på telefon 1-1-4, hvis du er i tvivl.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Rigspolitiet). DR/lale.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.