Ny Slagelse-baseret HR-platform vil sikre ligevægt

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

65 procent af danske virksomheder oplever udfordringer ved håndtering af HR – herunder ansættelse, opsigelse og andre traditionelle HR-sager. Det vil en ung virksomhed i Slagelse Midtby gøre op med.

Medarbejdere kan søge råd hos deres fagforening, har arbejdsgivere ikke den samme mulighed. Konsekvensen er, at der er ulige adgang til basal viden indenfor HR-området. Det vil Ansatte.dk lave om på med deres nye online HR-platform, der lanceres den 3. april 2019.

Hjælp til HR-udfordringer kræver ressourcer og økonomi

Som arbejdsgiver har man to valgmuligheder, når man oplever HR-udfordringer: Man kan få hjælp af en HR-konsulent, eller man kan søge assistance fra en advokat/jurist. Det skriver Ansatte.dk, der holder til i Slagelse Midtby, i en pressemeddelelse.

Begge dele kræver ressourcer og økonomi, som ikke alle virksomheder kan retfærdiggøre at sætte af til uforudsete HR-opgaver. Arbejdsgivere begår ofte basale fejl, når de forsøger at håndtere konfliktsituationer på egen hånd, hvilket kan resultere i store godtgørelseskrav fra fagforeningerne.

Disse basale fejl kunne være undgået, hvis blot de havde haft adgang til viden omkring personalejura og HR.

»Ansatte kan altid og uden begrænsninger søge rådgivning hos deres fagforening, men for en virksomhed der starter taxameteret, så snart de ringer op til en HR-konsulent, advokat eller jurist,« siger Peter Serop, der er idémand bag Ansatte.dk og fortsætter:

»Den ulighed vil jeg gerne være med til at komme til livs, så virksomhederne får samme grundige rådgivning til at undgå personalekonflikter. Det er godt for både arbejdsgiver og arbejdstager.,

Juridisk papirarbejde er et stigende problem for iværksættere

Ifølge Dansk Erhverv blev der oprettet mere end 36.000 nye virksomheder i 2018. Men springet fra iværksætter til arbejdsgiver med tilhørende personaleansvar er stort. Så stort, faktisk, at to tredjedele af virksomhedsejerne er plaget af den krævende HR-arbejdsbyrde.

»Virksomheder i alle størrelser, både de små og nystartede samt de større med eksisterende HR-afdelinger, kan drage nytte af rådgivning og støtte til det rutineprægede juridiske dokumentarbejde. Det kan frigive ressourcer i virksomhederne, så de kan fokusere på deres kerneværdier og det, der skaber værdi for dem,« fortæller Peter Serop.

Ansatte.dk er virksomheders eksterne HR-afdeling, hvor man med et medlemskab får adgang til en komplet HR-platform med direkte adgang til erfarne og kompetente personalejuridiske rådgivere, hvis der skulle opstå spørgsmål. Virksomheden holder til på Ndr. Stationsvej 18, 2. sal i Slagelse Midtby.

Besparelser på HR kan koste virksomheden mange penge

Virksomhedsejere er generelt gode til at alliere sig med fagprofessionelle, når det gælder regnskab, IT og markedsføring. Men alt for mange virksomheder undlader at investere i HR – og det er en besparelse, der kan koste dem dyrt.

Det ved butiksejeren Mogens alt om. Da han blev alvorligt syg, måtte han nemlig ansætte en ny medarbejder til at varetage den daglige drift. Det gik alt sammen godt – i starten. Men med tiden skulle det vise sig, at den nye medarbejder systematisk snød og bedragede. Mogens manglede pludselig 400.000 kroner.

»Måden, hvorpå Ansatte.dk gik til opgaven, er noget helt udover det sædvanlige. De stod klar til at hjælpe lige fra starten«, fortæller Mogens og fortsætter:

»Deres rådgivere, deres know-how og deres viden har gjort en stor forskel for mig og min butik.«

Mogens har som medlem af Ansatte.dk adgang til online værktøjer og skabeloner til håndtering af ansættelser, opsigelser med videre samt ubegrænset adgang til rådgivning om personalejura og HR.

Øverst: Administrerende direktør Peter Serop. (Foto: Pressefoto / Ansatte.dk). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.