Ny luksusbiograf kommer til Slagelse by

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Slagelse.News – »Min kone Tatjana og jeg har rejst det meste af verdenen rundt for at finde møblerne til vores cafe og biografsale. Det gælder den store pejs og de antikke møbler der kommer fra Provence til de italienske marmorborde, veloursofaer, ægte persiske tæpper fra Mellemøsten, originale Hamambade-vaske fra Istanbul, over til gode danske designmøbler,« lyder det fra Michael Obel.

Panorama bliver til MovieHouse. Slagelse har fortjent verdens bedste lokale biograf. Det ansvar vil vi med MovieHouse Slagelse gøre alt for at leve op til, oplyser Panorama Slagelse i en pressemeddelelse.

Alle sale bliver udstyret med luksus-liggestole

Igennem de sidste tre år har Michael Obel og hans kone Tatjana åbnet tre MovieHouse luksusbiografer i henholdsvis Hellerup, Hjørring og senest Ringsted, som alle er blevet kæmpe succeser.

Derfor er det en stor fornøjelse at kunne meddele, at der nu også kommer en MovieHouse-biograf til Slagelse, hvor ejerne Tatjana og Michael Obel sammen med biografdirektør Morten Stefansen og biografchef Kristoffer Gade har besluttet at igangsætte en meget omfattende ombygning og modernisering af Panorama biografen for et to-cifret million beløb, der indbefatter ny indretning af alle fem sale, foyer og toiletforhold.

Alle sale vil blive udstyret med luksusliggestole, små cafeborde og ny teknik i form af kraftfulde QSC-højtalere og forstærkere der drives frem af den verdensberømte Dolby teknologi. I sal 1 er der allerede installeret den nyeste og skarpeste 4K Laserprojektor, hvilket giver en fantastisk billedgengivelse.

Første etape står klar allerede primo juli, hvor foyeren og en enkelt sal kan tages i brug. Biografen har åbent under hele forløbet og efter planen, står Slagelses nye MovieHouse-biograf endelig færdig i starten af september 2022.

Fastholder traditionen af de klassiske biografværdier

Biografejer og filmproducent Michael Obel har et langt CV bag sig i filmbranchen. Faktisk blev han født i en biograf i Nordjylland, og for 20 år siden gik han ind i sit første biografprojekt i Helsingør sammen med et par kollegaer, fordi han drømte om at trække sig tilbage som billetkontrollør i egen biograf.

Biografen i Helsingør var den første nybyggede biograf i Danmark oven på biografkrisen i 80’erne. Helsingør biografen blev en kæmpe succes og var med til at starte en bølge af renoveringer af eksisterede biografer rundt omkring i landet, og flere andre begyndte at bygge nye biografer.

MovieHouse Hellerup er nu blevet 3 år, og her er det lykkedes at introducere en helt ny biografoplevelse, som samtidig fastholder traditionen af de klassiske biografværdier. I en tid hvor der er tusinde af muligheder for at se film på TV, iPads eller andre konsoller mere eller mindre gratis, vælger publikum alligevel at besøge biografen, når de ser film.

MovieHouse tilbyder cafe-hygge før og efter filmen

Det er en fællesskabsoplevelse at se en film. Derfor tilbyder MovieHouse cafe-hygge før og efter filmen, hvor publikum kan spise, snakke og drikke et godt glas vin, en velskænket fadøl eller blot nyde Slagelses bedste cappuccino. De har selv designet små borde med en lille bordlampe, der står ved siden af de velourbeklædte luksus-liggestole, så det er muligt for publikum at tage et godt glas vin, en øl eller en klassisk cola med ind salen under forestillingen.

»Min kone Tatjana og jeg har rejst det meste af verdenen rundt for at finde møblerne til vores cafe og biografsale. Det gælder den store pejs og de antikke møbler der kommer fra Provence til de italienske marmorborde, veloursofaer, ægte persiske tæpper fra Mellemøsten, originale Hamambade-vaske fra Istanbul, over til gode danske designmøbler. Vi har sågar selv fået produceret krystallysekronerne, der hænger i cafeen og i biografsalene,« lyder det fra Michael Obel.

Biografdirektør Morten Stefansen fortæller begejstret, at de indretter biografen med topmoderne Pure Laser 4K-projektion og suveræn Dolby-lyd, og på trods af at udstyret er i verdensklasse, så er erfaringerne, at de hyggelige omgivelser spiller en stor rolle, når man som publikum skal vælge at tage en tur i biografen.

»Ydermere har det vist sig i Hellerup, Hjørring og Ringsted, at MovieHouse med både cafe og biografen er meget populært hos virksomheder, som benytter biografen til virksomhedsarrangementer for personale eller til kundearrangementer. Det skyldes den unikke mulighed for både at lave store præsentationer på biograflærredet og bespise deres gæster i cafeen eventuelt kombineret med en god film der gør arrangementet særdeles attraktivt,« udtaler Morten Stefansen.

Michael Obel har også produceret knap 40 spillefilm i både Danmark og USA som selvstændig filmproducent i Thura Film, hvor i blandt Ole Bornedals “Nattevagten”, “Min Søsters børn” serien og Bille Augusts film “En sang for Martin” er blandt titlerne. Obel har dog sat filmproduktionen på kunstpause imens hans og konen Tatjana Obels drøm om at skabe den personlige og hyggelige biografoplevelse leves ud i livet.

Kristoffer Gade fortsætter som biografchef i Slagelse

Biografejer Michael Obel ejer biografer i Helsingør, Hjørring, Slagelse, Ringsted og Hellerup har arbejdet på at realisere MovieHouse Slagelse i flere år.

Morten Stefansen er biografdirektør i Panorama Slagelse og MovieHouse Ringsted. Morten er 44 år, født og opvokset i Slagelse, hvor han også bor med sin kone og to børn. Morten han været biografdirektør i Panorama Slagelse i syv år. Morten elsker film og sætter en ære i at yde den ypperste service for biografens gæster.

Kristoffer Gade er ansat som biografchef i Panorama Slagelse. Kristoffer er 27 år og lever sammen med sin kæreste i Slagelse. Kristoffer har arbejdet i Panorama de sidste 12 år, hvor han startede som ung piccolo og har avanceret frem til biografchef. Kristoffer elsker miljøet omkring biografen og glæder sig til de nye udfordringer i med at introducere verdens bedste MovieHouse i Slagelse.

Øverst: Biografejer Michael Obel. (Foto: MovieHouse). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.