Mand fra Slagelse anholdt for net-bedragerier

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Slagelse.News – En 25-årig mand fra Slagelse er sigtet for 24 tilfælde af bedrageri ved handel mellem private på internettet.

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi har mandag morgen anholdt og sigtet en 25-årig mand fra Slagelse for i alt 24 tilfælde af bedragerier ved handel mellem private på internettet. Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Blev sat billigt til salg i forhold til øvrige varer

Sydsjælland og Lolland-Falster Politi har i den seneste tid modtaget flere anmeldelser fra borgere, som med samme fremgangsmåde er blevet snydt i handler på internettet, hvor de har handlet med en person på dba.dk eller Facebook.

Bedragerierne er foregået ved, at gerningsmanden har udbudt forskellige varer til salg såsom vinglas, Royal Copenhagen stel, lamper og andre let omsættelige varer, der typisk er sat billigt til salg i forhold til de øvrige varer i samme kategori.

De forurettede har betalt gennem bankoverførsel for varen, som de efterfølgende aldrig har modtaget.

Fristende med en god og hurtig handel på nettet

»Selvom det kan være fristende at lave en god og hurtig handel på nettet, så er der flere forholdsregler, man selv kan tage for at undgå at blive snydt,« siger lederen af økonomisk efterforskning, politikommissær Rune Nilsson, og fortsætter:

»Det er altid en god idé at mødes ansigt til ansigt og handle, følge sin mavefornemmelse og ikke falde for et tilbud, der er for godt til at være sandt, samt passe på de hurtige handler, hvor sælgeren presser på for at gennemføre handlen.«

Den 25-årige, der er tidligere dømt for berigelseskriminalitet, fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Næstved mandag.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Brian A Jackson / iStock). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.