LGBT+-sted for unge inviterer præsten indenfor

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Slagelse.News – »Nogle af vores deltagere er i konfirmationsalderen, og derfor er spørgsmålet om den danske folkekirke også blevet rejst. For er der plads til LGBT i den danske folkekirke? Selvfølgelig er der det,« lyder det fra stiften af Baros.

Unge med en anden seksualitet eller kønsidentitet end flertallet kan godt føle sig lidt på Herrens mark i forhold til ønsket om at blive konfirmeret.

Sådan er det i hvert fald, hvis man spørger deltagerne i Baros, som et fristed i Slagelse for LGBT+-unge i alderen 13-25 år. Derfor har de frivillige inviteret en lokal sognepræst med ind.

Gæster Baros mandag den 9. august kl. 19.00

»Nogle af vores deltagere er i konfirmationsalderen, og derfor er spørgsmålet om den danske folkekirke også blevet rejst. For er der plads til LGBT i den danske folkekirke? Selvfølgelig er der det,« fortæller Christopher Trung, der er stifter af Baros, og fortsætter:

»Derfor har vi inviteret en vaskeægte lokal sognepræst ind en aften, for at han kan få en snak med vores unge om menneskesyn, konfirmationer og hvad spørgsmål de unge ellers måtte have.«

Helt nøjagtigt er det sognepræst Simon Buchwald, der vil gæste Baros mandag den 9. august 2021 kl. 19.00 på Bredegade 10 i Slagelse midtby.

Vil mane fordomme om folkekirken til jorden

De frivillige gør det klart, at det ikke er et forsøg på at forkynde den kristne tro, men at mane fordomme til jorden, som kan have betydning for særligt de helt unge.

»Hvis man ønsker at blive konfirmeret sammen med sine klassekammerater, er det jo ikke særligt fedt, hvis man går og tror, at man ikke er velkommen i den danske folkekirke. Det syn vil vi med dette arrangement forsøge at ændre på. Ikke for at forkynde, men for at mane fordomme til jorden,« fortæller Christopher Trung.

Baros er et fristed i Slagelse for LGBT+-unge i alderen 13-25 år. Stedet drives af frivillige fra foreningen Sammen Om Slagelse. Læs mere på: www.sammenomslagelse.dk/baros.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Christopher Trung). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.