Kompetenceløft til psykiatriske patienter med diabetes

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Slagelse.News – Mennesker med alvorlige psykiske sygdomme har dobbelt så stor risiko for at udvikle type 2-diabetes end andre, og de har langt større risiko for at dø af det. Det arbejder Steno Diabetes Center Sjælland i Psykiatrien Vest i Slagelse på at ændre.

Mennesker med alvorlige psykiske sygdomme som skizofreni eller bipolar lidelse har dobbelt så stor risiko for at udvikle type 2-diabetes, sammenlignet med den øvrige befolkning.

De har samtidig også langt større risiko for at få komplikationer og dø af deres diabetes, end personer som kun har diabetes.

Det arbejder Steno Diabetes Center Sjælland i Psykiatrien Vest i Slagelse intenst på at ændre – og de får nu hjælp. Det skriver Steno Diabetes Center Sjælland i en pressemeddelelse.

Gæsteprofessorat skal opruste forskningsindsatsen

Professor Richard I.G. Holt fra University of Southampton, England, kommer som gæsteprofessor på en bevilling fra Danish Diabetes Academy på 250.000 kroner.

Formålet med gæsteprofessoratet er at opruste forskningsindsatsen og de behandlingsmæssige indsatser først i Region Sjælland, dernæst i hele Danmark. Hans danske vært er professor Sidse Arnfred fra Psykiatrien Vest i Slagelse.

De to hovedspørgsmål, som de danske forskere og deres engelske gæst vil fokusere, er:

  • Hvordan kan man forebygge eller forsinke type 2-diabetes hos patienter med alvorlig sindslidelse?
  • Hvordan kan man forbedre den kliniske behandling og forebygge komplikationer, når patienten først har fået type 2-diabetes?

Samlet set forventes gæsteprofessorens indsats at løfte både forskningen. Indsatsen skal lede til iværksættelse af større kliniske forskningsprojekter og deraf afledte videnskabelige publikationer.

Indsatsen skal også optimere den kliniske behandling af patienter med diabetes og samtidig alvorlig sindslidelse i Region Sjælland og i hele Danmark.

Steno Diabetes Center Sjælland har igangsat “Fusionsklinikken” i Psykiatrien Vest i Slagelse, netop til behandling af patienter med samtidig alvorlig sindslidelse og diabetes. Formålet med klinikken er at forbedre patientens samlede behandling i et helhedsorienteret perspektiv.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Noppawan Laisuan / iStock). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.