John Dyrby får arbejde som direktør

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Slagelse.News – Den tidligere borgmester i Slagelse undgår køen i Jobcentret, da han har fået arbejde som direktør for brancheorganisationen for elektriske køretøjer.

Slagelse Kommunes tidligere borgmester og tidligere medlem af Folketinget for Socialdemokratiet, John Dyrby Paulsen, er ny direktør for Dansk e-Mobilitet.

Et fantastisk match, siger bestyrelsesformand Casper Kirketerp-Møller om den kommende direktør i en pressemeddelelse.

Dyrby: »Transportområdet passer perfekt til mig«

Fra den 22. februar 2022 får Dansk e-Mobilitet ny mand i direktørstolen, og det bliver Slagelse Kommunes tidligere borgmester John Dyrby Paulsen (S), der overtager posten.

»Det er på alle måder en drømmestilling for mig. Der er slet ingen tvivl i mit sind: Grøn omstilling er den vigtigste dagsorden overhovedet uanset indgangsvinkel, og transportområdet passer perfekt til mig, siger han og henviser til sin kommunalpolitiske baggrund,« siger John Dyrby Paulsen og fortsætter:

»Som kommunalpolitiker finder man hurtigt ud af, hvor stor indflydelse kommunalpolitik har på den grønne omstilling. Det er kommunerne, der skal finde plads til ladestandere, til vindmøller, til solceller. Til kommunale elbiler og elbusser. Jeg ved, hvordan en kommune arbejder, så det kan jeg tage med mig til Dansk e-Mobilitet.«

Han skal være med til at udvikle grøn transport

John Dyrby Paulsen er cand.polit. og CBS-uddannet i udenrigshandel og har samtidig en lang politisk karriere. Ud over sit kommunalpolitiske virke medbringer han ti års erfaring som socialdemokratisk folketingsmedlem i bagagen. Og i det civile liv har han blandt andet været sekretariatsleder i Vestsjællands Erhvervsråd og chefkonsulent hos Deloitte.

»John Dyrby Paulsen besidder alle de egenskaber, vi har ledt efter i vores søgen efter en direktør og er et fantastisk match for Dansk e-Mobilitet. Vi glæder os, både på den grønne omstillings- og Dansk e-Mobilitets vegne, til at få ham med ombord, og til at vi sammen kan skubbe på udviklingen af en grønnere transport,« siger Casper Kirketerp-Møller, der er bestyrelsesformand for Dansk e-Mobilitet.

Hvem er John Dyrby Paulsen?

John Dyrby Paulsen er født den 12. juli 1963. Han er socialdemokratisk byrådsmedlem i Slagelse Kommune, hvor han blandt andet er medlem af Børne- og Ungeudvalget og Erhvervs-, Beskæftigelses- og Uddannelsesudvalget. Derudover har byrådet udpeget ham for formand for Korsør Havn.

Han blev medlem af byrådet i 2014 og var borgmester i perioden fra 2018 til og med 2021. Derudover har han været folketingsmedlem 2005-2015, hvor han blandt andet har været forfører inden for forsvar-, finans- og skattepolitiske områder.

Han er uddannet cand.polit. fra KU og HD-Udenrigshandel fra CBS, og han har været ansat hos blandt andet Deloitte, Vestsjællands Erhvervsråd og KL Kommuneinformation. Nu bliver han ansat af Dansk e-Mobilitet.

Dansk e-Mobilitet er brancheorganisationen for danske virksomheder med direkte kommerciel interesse i elbiler, elektriske varebiler og lastbiler samt elbussers introduktion i Danmark.

Øverst: Byrådsmedlem og kommende direktør John Dyrby Paulsen (S). (Foto: Dansk e-Mobilitet). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.