Bilka i samarbejde om stor vaccinationsdag

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Slagelse.News – På lørdag kan du blive vaccineret i Bilka i Slagelse, når du alligevel skal handle ind til weekenden.

Lørdag den 11. september kan borgere blive vaccineret i Bilka i næsten hele landet. Her vil personale fra regionerne stå klar med vaccinationer til borgere, der ønsker en vaccine, men endnu ikke har fået den.

Det vil blandt andet være muligt at blive vaccineret i Bilka Slagelse.

Det sker i samarbejde med Sundhedsstyrelsen for at udbrede vaccinationsprogrammet til endnu flere borgere. Det skriver Salling Group i en pressemeddelelse.

Mulighed for vaccineret uden forudgående tidsbestilling

Flere og flere danskere har allerede taget imod tilbuddet om vaccination mod COVID-19. Og nu bliver det lettere for de borgere, der endnu ikke har lagt vejen forbi vaccinationscentret.

Lørdag den 11. september åbner særlige pop-up-vaccinationssteder ved 16 af landets 19 Bilka’er, herunder Slagelse By.

Her kan kunder, medarbejdere og øvrige borgere komme forbi og blive vaccineret uden forudgående tidsbestilling.

Målet er 90 procent af målgruppen inden den 1. oktober

Godt 79 procent af målgruppen er færdigvaccineret, mens godt 86 procent som minimum har fået første stik.

Med et mål om at få 90 procent af målgruppen færdigvaccineret inden den 1. oktober, flytter Sundhedsstyrelsen i samarbejde med regionerne nu de traditionelle vaccinationscentre ud i landet og tættere på danskerne – blandt andet til flere af Salling Groups varehuse lørdag den 11. september.

Sundhedsstyrelsen håber på, at især mange flere unge og borgere i udvalgte boligområder vil komme med i vaccinationsprogrammet.

»Vi er rigtig glade for den store opbakning fra detailhandlen til at hjælpe med i vaccinationsindsatsen, så de sidste, herunder særligt de unge, kan blive vaccineret,« siger Søren Brostrøm, der er direktør i Sundhedsstyrelsen, og fortsætter:

»Mange af os har vores daglige gang i butikker. Samtidig er detailhandlen en branche med rigtig mange unge medarbejdere. Derfor er detailhandlen en vigtig brik i puslespillet med at sikre, at alle ved, at de har et tilbud om gratis vaccination og får en nem mulighed for at gøre brug af det.«

Ønsker at gøre vaccineprogrammet mere tilgængeligt

Som det har været tilfældet under hele COVID-19 bakker Salling Group også her op om myndighedernes indsats.

»Det er en vigtig del af vores virksomheds DNA at tage ansvar for det samfund, vi er en del af,« siger HR-direktør i Salling Group, Louise Gade, og fortsætter:

»At hjælpe myndighederne med at gøre vaccineprogrammet så tilgængeligt som muligt for borgerne ligger derfor i naturlig forlængelse af vores hidtidige håndtering af COVID-19. Vi håber, at myndighedernes vaccinationsindsats kan bidrage til at fastholde den normale hverdag, som vi alle langt om længe er vendt tilbage til.«

Hvis man ønsker at blive vaccineret, kan man finde flere oplysninger i sit lokale varehus.

Det vil være muligt at blive vaccineret i følgende Bilka-varehuse: Slagelse, Næstved, Tilst ved Aarhus, Skalborg ved Aalborg, Hundige, Odense, Ishøj, Holstebro, Esbjerg, Vejle, Kolding, Horsens, Viborg, Herning, Hillerød og Randers. Ligeledes vil det være muligt i føtex-City Vest i Aarhus.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Salling Group). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.