Banedanmark tester nye skærme i Slagelse og Korsør

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – »Vi har arbejdet på at skabe et enklere og mere overskueligt design, som passagererne lettere kan forstå,« oplyser Banedanmark.

Afgangsskærmene på stationerne får nyt udseende til næste år. Inden da skal teknikken testes.

Fra den 4. november til midt i december afprøver Banedanmark det nye udseende på 13 stationer mellem Esbjerg og Roskilde. Det skriver Banedanmark.

Gør trafikinformationen på stationen mere overskuelig

Det nye design er lavet for at gøre trafikinformationen på stationen mere overskuelig. Passagererne kan se, hvor toget holder på perronen, og hvilke dele af toget der kører hvorhen.

Som noget nyt kan man også se, hvad tid toget er fremme på de enkelte stationer på ruten, hvor cykelvognen er, og om dørene er ved at lukke.

Det nye skærmdesign kan allerede nu ses på trafikinformationssiden dinstation.dk, hvor man kan se afgangsskærme fra stationerne. Det kommer også som en app i 2020, hvor man kan se afgangsskærmen på vej til stationen.

»Vi har arbejdet på at skabe et enklere og mere overskueligt design, som passagererne lettere kan forstå. Derfor har vi fjernet det, der kan forvirre og arbejder mere med ikoner og animationer i stedet for tekst,« fortæller chefen for trafikinformationssystemer i Banedanmark, Louise Christensen, og fortsætter:

»Designet er testet i flere omgange på passagererne, og vi har fået rigtig mange positive tilbagemeldinger. Nu tester vi teknikken, så vi kan se, om der er noget, der skal ændres, inden vi ruller det nye design ud over hele landet til næste år.«

Læs mere om skærmene på: bane.dk.

Det nye design er lyst og let, og for at det ikke skal genere øjnene om natten, skifter skærmene til et natlayout, når det bliver mørkt.

Skærmene kan ses i blandt andet Slagelse og Korsør

Fra den 4. november til midt i december kan man møde de nye skærme på i alt 13 stationer:

  • På Sjælland: Korsør, Slagelse, Ringsted, Borup, Viby Sj og Roskilde
  • I Jylland: Esbjerg, Bramming, Vejen, Lunderskov og Kolding
  • På Fyn: Nyborg og Middelfart.

Det er ikke alle skærme på de nævnte stationer, der bliver testet samtidig, så man kan godt opleve at se både det gamle og det nye skærmdesign på den samme station.

Øverst: De nye skærme testes i november og december. (Foto: Banedanmark). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.