Anmelder udslip af giftigt insektbekæmpelsesmiddel

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – Slagelse Kommune har anmeldt udslippet af det giftige og miljøskadelige insektbekæmpelsesmiddel, neonikotinoider, til politiet.

»Vi har i dag anmodet Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi om at iværksætte en efterforskning efter et udslip af miljøskadelige stoffer,« skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Iværksætter efterforskning af Flux Waters giftudslip

Slagelse Kommune har i dag anmodet Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi om at iværksætte en efterforskning af Flux Water med flere efter et udslip af miljøskadelige stoffer til Jernbjerg Å. Der er tale om insektbekæmpelsesmidlet “neonikotinoider”.

Slagelse Kommune har henvendt sig til politiet med henblik på, at der eventuelt rejses tiltale for udledning af miljøskadelige stoffer til Jernbjerg Å. Det sker efter Slagelse Kommune har målt for høje værdier af det giftige stof “neonikotinoider” i spildevand i Jernbjerg Å.

Kommunen har i målt meget høje koncentrationer af neonikotinoider i det rensede spildevand fra virksomheden Flux Water. Virksomheden har slet ikke tilladelse til at modtage, behandle eller udlede spildevand, som indeholder neonikotinoider.

Læs også: Udledningsforbud efter fund af insektbekæmpelsesmiddel.

Nu skal politiet skal tage stilling til eventuelle tiltaler

Slagelse Kommune har undersøgt sagen om udslippet af neonikotinoider, og det er disse undersøgelser, der nu får kommunen til at anmode politiet om at efterforske udslippet. Det er nu op til politiet at efterforske udslippet og tage stilling til, hvem der eventuelt skal rejses tiltale mod.

Flux Water har forbud mod at udlede spildevand og modtager aktuelt ikke mere flydende affald til behandling. Forbuddet bliver opretholdt, indtil Flux Water har dokumenteret overfor Slagelse Kommune, at der ikke længere er risiko for at udlede det giftige stof til Jernbjerg Å.

Da sagen nu er overgået Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi, har Slagelse Kommune ikke yderlige at tilføje til den politimæssige efterforskning.

Øverst: Flux Water på Dalsvinget 9 i Slagelse Nordby. (Foto: Google Earth Pro). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.