Ambassadepullerter skal gøre midtbyen mere tryg

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 10 måneder siden.

Slagelse.News – Hvis man ikke har et lovligt ærinde, så bliver det markant sværere at køre ind i Slagelse Midtby fra mandag den 2. maj 2022.

Fra mandag den 2. maj bliver det sværere at køre ind i midtbyen i Slagelse, når seks nye ambassadepullerter bliver sat i drift. Det skal gøre midtbyen mere tryg og give de handlende en bedre oplevelse. Beboere, virksomheder og leverandører vil fortsat have adgang til området. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Særlige adgangskrav fra kl. 11 til kl. 05

Har man ikke et lovligt ærinde, så bliver det markant sværere for bilister at køre ind i midtbyen i Slagelse fra mandag den 2. maj 2022. Den dag bliver seks nye såkaldte ambassadepullerter sat i drift, og det betyder, at man skal være beboer eller virksomhed for at kunne komme forbi pullerterne mellem kl. 11 og kl. 05 om morgenen. Det skal gøre byen mere tryg at færdes i og give de handlende i midtbyen en bedre oplevelse.

»Slagelse er en shopping-by, og bymidten er udlagt som gågader. Men det er ikke særlig hyggeligt at gå og shoppe, hvis man risikerer at blive kørt ned. Vi vil gerne gøre det mere trygt for de handlende, og derfor gør vi det nu sværere at køre ind i midtbyen for bilister,« siger Anders Koefoed (V), der er formand for Teknik-, Plan- og Landdistriktsudvalget.

Pullerterne kører automatisk op og ned

Ambassadepullerterne er automatiske, og det betyder, at de kan køres ned i jorden, når biler med tilladelse skal forbi. Beboere og virksomheder i området kan få en tilladelse, så de via deres telefon eller en fjernbetjening får mulighed for at køre pullerterne ned, når de skal ind i midtbyen.

Pullerterne vil også være nede mellem kl. 5 og kl. 11 alle dage, så leverandører til butikkerne i området kan komme ind med varer. Mellem kl. 11 og 13 vil pullerterne automatisk kører ned, hvis man kører ud af det afspærrede område.

»Vi har brug for at gøre midtbyen mere tryg, så det i højere grad føles som en gågade. Jeg er glad for, at vi med ambassadepullerterne har fundet en løsning, hvor vi både kan gøre midtbyen mere tryg at færdes i samtidig med, at vi tager hensyn til virksomheder og beboere i området,« siger Torben Kjerulff, der er formand for Business Slagelse.

Det er Schweitzerpladsen, Rosengade, Gammeltorv, Nytorv, Nygade, Smedegade, Skovsøgade og Fisketorvet, som fremover bliver spærret af med de nye pullerter. Allerede i dag er det kun ærindekørsel, som er tilladt i området, men med de nye pullerter bliver det nu sværere at køre ind i området, medmindre man har et lovligt ærinde.

Beboere og virksomheder i området kan læse mere om, hvordan de kan søge om adgang til midtbyen på slagelse.dk/pullerter.

På Algade i Skælskør er der også opsat en ambassadepullert, men den forventes kun at blive anvendt i forbindelse med særlige arrangementer i byen.

Øverst: Afspærret området i Slagelse Midtby. (Foto: Slagelse Kommune). DR/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.