Nyt betalingsanlæg på Storebælt fra på mandag

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Korsor.News – Tidligere har PayByPlate-kunder været nødt til at anvende de blå Kort-baner. Nu får de adgang til de grønne Ekspres-baner. Samtidig er en opkrævningsfejl i betalingsanlægget fundet og løst.

Fra på mandag, den 13. januar, kan trafikanter, der betaler med nummerpladen, komme hurtigere over broen i de nye, grønne Ekspres-baner.

Implementeringen af det nye betalingsanlæg har dog givet nogle begyndervanskeligheder. Det skriver Sund & Bælt i en pressemeddelelse.

PayByPlate får adgang gennem de grønne Ekspres-baner

Efter mere end 20 års tro tjeneste er det blevet tid til at opgradere Storebæltsbroens betalingsanlæg med ny teknologi, så det bliver både hurtigere og nemmere at komme over broen.

Særligt PayByPlate-kunder, som betaler med nummerpladen på Storebælt, vil opnå fordele fra på mandag.

»Tidligere har PayByPlate-kunder været nødt til at anvende de blå Kort-baner. Det behøver de ikke længere,« fortæller Palle Nygaard, som er driftsleder for Storebælts betalingsanlæg, og fortsætter:

»Den nye teknologi i betalingsanlægget betyder, at de mere end 400.000 kunder med PayByPlate fra på mandag kan komme hurtigere over broen gennem de grønne Ekspres-baner ligesom dem, der betaler med BroBizz.«

Der er også penge at spare i de grønne baner. For udover at komme hurtigere over broen sparer kunder, som betaler med BroBizz eller nummerpladen, mere end 50 kroner pr. tur i en almindelig personbil.

Softwareopdatering løste fejlopkrævningerne for småbiler

Selvom Storebælts betalingsanlæg som et af de eneste anlæg i verden har to måleanlæg udover kamera, har implementeringsfasen givet nogle begyndervanskeligheder, hvor nogle små biler under tre meter fejlagtigt blev opkrævet som en almindelig personbil.

Efter en softwareopdatering i betalingsanlægget er fejlen blevet rettet.

»Vi arbejder mod den højeste kvalitet på 99,9 procent og monitorerer løbende den leverede kvalitet. Vi beklager meget fejlen og de gener, den har medført for vores kunder. Fejlen er nu fundet og løst,« siger forklarer Palle Nygaard og fortsætter:

»I betalingsanlægget er det marginaler, der afgør, om en bil klassificeres som en lille bil under tre meter eller som en almindelig personbil. For eksempel har en Toyota IQ en længde på 2,98 meter, og en almindelig personbil er mellem 3 og 6 meter. Her skal kunden derfor være særligt opmærksom på monteret ekstraudstyr bag på bilen, da det kan have betydning for, om bilen opmåles som under tre meter.«

En nødvendig investering på grund af den stigende trafik

Formålet med at opgradere betalingsanlægget er at sikre, at Storebæltsbroen også i fremtiden kan håndtere en stigende mængde trafik. Derfor bliver antallet af Ekspres-baner udvidet fra 4 til 6 baner i begge retninger, og hastigheden sættes op fra 30 til 50 km/t. Begge tiltag vil øge kapaciteten i anlægget.

Opgraderingen af betalingsanlægget er et vigtigt led i Sund & Bælts digitale strategi. Ved at benytte den nyeste teknologi er betalingsanlægget blevet fuldautomatiseret. Det betyder – udover hurtigere passage gennem Ekspres-banerne – nye selvbetjeningsmuligheder for de kunder, der betaler med kort og kontant.

Arbejdet med at omlægge nummerplade-betaling til de grønne baner betyder, at skiltene over betalingsbanerne og skiltene over motorvejen skal skiftes. Frem mod mandag vil kunderne på Storebælt derfor blive mødt af vejarbejde på begge sider af betalingsanlægget. PayByPlate-kunder skal fortsat frem til på mandag køre i de blå Kort-baner.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Sund & Bælt). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.