Falske Facebook-profiler bag omfattende internetbedrageri

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

En mand fra Korsør oprettede adskillige falske Facebook-profiler, således han kunne modtage penge uden at sende noget.

En 21-årig mand har gennem tre måneder solgt diverse koncertbilletter via forskellige falske Facebook-profiler, hvor han aktivt opsøgte mennesker, der ledte efter koncertbilletter. Dog sendte han ingen billetter, selvom han modtog pengene via kontooverførsler.

Han blev anholdt torsdag kl. 01.30, hvorpå han blev sigtet for 15 bedrageriforhold til et samlet beløb på omkring 40.000 kroner. Men det er ikke første gang i år, at han er blevet sigtet for lignende bedrageri. Han har erkendt de tidligere bedragerier.

“Vi ser med alvor på gerningsmænd, der ufortrødent fortsætter med at bedrage, så derfor skal retten tage stilling til, hvorvidt sigtede skal varetægtsfængsles for at få gjort op med de mange forhold,” siger politikommissær Carsten Høj Hansen, der er leder af politiets sektion for Økonomisk Kriminalitet.

Det er nemt at snyde andre mennesker, når man tilbyder dem en efterspurgt vare. Heldigvis er det også nemt at følge pengene til gerningsmanden, hvis pengene er sendt til en dansk bankkonto. Omvendt kan det være noget vanskeligere at få pengene tilbage.

Du kan gøre flere ting for at forhindre at blive snydt på internettet såsom:

  • Overvej om prisen er realistisk
  • Undersøg sælgers kontaktoplysninger
  • Bed om billeder af den vare, som du vil købe
  • Bed også om at se den kvittering, som sælger burde have
  • Mød helst sælger personligt for at udveksle penge og vare
  • Ofte vil sælger forsøge at sælge til folk, som bor for langt væk til at mødes

[d12-stats title=”Redaktionen tilføjer”]Retten valgte at varetægtsfængsle den 21-årige mand, som er fra Heisesvej i Korsør, frem til den 17. januar 2018, fordi han havde fortsat bedragerierne efter den forrige sigtelse. Det skriver SN.dk.[/d12-stats]

Foto: simpson33 / iStock

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.