Stillinge Børnehave og Vuggestue får nye bygninger

(Artiklen er udgivet for omkring 1 år siden). 

Artiklen er opdateret for 1 år siden.

Slagelse.News – »Jeg er glad for, at byrådet har besluttet at bygge nye og tidssvarende rammer til Stillinge Børnehave og Vuggestue. Det er en langt mere holdbar og fremtidssikret løsning for lokalområdet, der sikrer den gode udvikling i Stillinge-området,« lyder det fra borgmesterkontoret.

Byrådet har besluttet, at den selvejende institution Stillinge Børnehave og Vuggestue skal have opført helt nye bygninger. Det skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Skulle vælge mellem at bygge om eller at bygge nyt

Siden marts 2022 har børnene fra den selvejende institution Stillinge Børnehave og Vuggestue været genhuset, fordi et utæt tag havde forårsaget et kraftigt angreb af skimmelsvamp i deres institution. På mandagens byrådsmøde i Slagelse Byråd stod valget så mellem at overtage og ombygge den eksisterende bygning ”HUSET” eller bygge nyt. Og her blev beslutningen altså at opføre en helt ny bygning til at huse børnene.

»Jeg er glad for, at byrådet har besluttet at bygge nye og tidssvarende rammer til Stillinge Børnehave og Vuggestue. Det er en langt mere holdbar og fremtidssikret løsning for lokalområdet, der sikrer den gode udvikling i Stillinge-området. Børn og medarbejdere får bedre rammer for deres hverdag og trivsel, og de eksisterende aktører kan endda fortsætte i de bygninger, de allerede benytter, når byggeriet er overstået,« siger Knud Vincents (V), der er borgmester i Slagelse Kommune.

Slagelse Kommune er i dialog om at opkøbe et areal på 3500 m2, der ligger nord for Stillinge skole, til at opføre den nye institution og et nyt legeområde på. Der er i alt afsat et budget på 12,2 millioner kroner til den samlede løsning omkring Stillinge Børnehave og Vuggestue, der nu skal beskrives og sendes i udbud.

Byggeriet af den nye børnehave er klar i foråret 2024

Projektet kommer også til at medføre en midlertidig rokade af brugerne i de nuværende bygninger, da børnene allerede i februar ”vender hjem” til Stillinge. De har fået lov at låne lokaler i Stillinge skole, hvor skolens administration har hjemme. Administration flytter derfor i perioden fra januar til byggeriet står færdigt ud i ”HUSET”, hvor Stillinge lokalråd og ungdomsklubben stjernen holder til.

Selvom byggeriet betyder, at der midlertidigt skal findes en anden løsning til HUSETs nuværende brugere, betyder det også, at de sammen med Stillinge Skole, vil kunne genoptage brugen af HUSETS faciliteter, når den nye institution står færdig. Forventningen fra Slagelse Kommunes side er, at byggeriet af den nye børnehave kan være klar i foråret 2024, hvis ikke der sker noget uforudset i byggeprocessen.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Slagelse Kommune). PM/anne.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.