Lyt dig til en tryg fødsel på Region Sjællands podcast

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Zand.News – Sjællands Universitetshospital lancerer en podcast til vordende forældre som en del af fødselsforberedelsen, men gravide i Slagelse Kommune kan også få gavn af den. Temaerne er jordemoderkonsultationen, fødegangen, fødsel, kejsersnit, amning, partnerens rolle og fødselsangst.

Som det første hospital i landet lancerer Sjællands Universitetshospital en podcast til vordende forældre som en del af fødselsforberedelsen. Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Supplerer undervisning og konsultationer hos jordemoder

Podcasten er ekstra vigtig netop nu, hvor gravide ikke kan deltage i de traditionelle tilbud til kommende forældre.

Podcasten med titlen “Fødegangen” skal fremover supplere konsultationerne hos jordemoder og den traditionelle undervisning i fødselsforberedelse på hospitalet.

»Vi vil gerne tilbyde de gravide noget ekstra, som kan være med til at give dem en tryg fødsel og en god start med den nyfødte. Gravide er meget oplyste i dag, men her vil de også kunne komme helt tæt på andre gravide pars oplevelser og refleksioner, og det tror vi på, der vil være en stor interesse for,« siger ledende chefjordemoder Ingelise Andersen og fortsætter:

»Samtidig sætter vores dygtige fagpersoner oplevelserne i perspektiv og giver de faglige overvejelser, der altid er omkring den gravide og fødende. Netop nu har corona-krisen lukket ned for vores fødselsforberedelse i auditoriet og vores rundvisning hver onsdag, som ellers er er elsket af mange, så er det fantastisk, at der nu også findes denne mulighed.«

Syv afsnit med viden og information om graviditet og fødsel

Podcasten er på i alt syv afsnit, som giver de gravide kvinder og deres partnere faktuel viden og praktiske oplysninger om graviditet og fødsel.

Samtidig kan man følge dialoger mellem gravide, fødende, barslende familier og jordemødre og læger. For eksempel kommer man i en af episoderne med bag kulisserne og lytter med på en morgenkonference på fødegangen.

En anden episode følger en fødsel, der ikke går helt som forventet, men som ender godt.

Alle de medvirkende er ansatte på fødegangen på Sjællands Universitetshospital, så det er det samme personale, lytteren kan møde i virkeligheden ved jordemoderkonsultationen eller på fødegangen.

Familierne, som optræder i podcasten, har alle været tilknyttet fødegangen på Sjællands Universitetshospital i 2019-2020.

De medvirkende er personale og familier fra fødegangen

Podcasten “Fødegangen” giver et godt indblik i nogle af temaer, som mange tænker over i løbet af en graviditet.

Podcasten foregår på fødegangen på Sjællands Universitetshospital, og de medvirkende er personale og familier fra fødegangen.

Podcasten har syv episoder, som hver varer cirka 60 minutter. Temaerne er: Jordemoderkonsultationen, fødegangen, fødsel, kejsersnit, amning, partnerens rolle og fødselsangst.

Podcasten “Fødegangen” kan downloades gratis på iTunes, Spotify med mere. Podcasten kan også hentes på Region Sjællands hjemmeside på: regionsjaelland.dk. Se også: Podcast Fødegangen – beskrivelse af de enkelte episoder (pdf).

Artiklen fortsætter under billedet.

Der er brug for flere dygtige medarbejdere til fødegangene

Podcasten handler om Sjællands Universitetshospital som fødested, men temaerne er så almene, at gravide i hele landet kan få god gavn af serien – uanset hvor de skal føde.

Det er derfor forventningen, at gravide i hele landet vil lytte med. Annemarie Knigge (S), der er formand for Udvalget for Sygehusenes behandlingstilbud i Region Sjælland, håber da også, at podcasten vil give genlyd i sundhedsfaglige kredse og understøtte rekruttering til fødegangene på alle regionens sygehuse.

»Podcasten er et flot visitkort for Sjællands Universitetshospital. Man møder en arbejdsplads med høj faglighed og godt kollegaskab, hvor medarbejderne sammen får tingene til at lykkes,« siger Annemarie Knigge og fortsætter:

»Så selvom podcasten først og fremmest er til vordende forældre, så kan den forhåbentlig også få en jordemoder eller tre til at tænke, at her vil jeg gerne arbejde. Vi har brug for flere dygtige medarbejdere, der vil være med til at give borgerne en god fødselsoplevelse, både på Sjællands Universitetshospital i Roskilde og på fødeafdelingerne i Slagelse, Holbæk og Nykøbing Falster, siger Annemarie Knigge.«

Øverst: Genrefoto. (Foto: Nicomenijes / iStock). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.