Epilepsihospital hjælper patienter fra Region Sjælland

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Læsetid: 3 min.

Zand.News – Visse medicinske patienter fra især Slagelse Sygehus kan indlægges på Filadelfia i Dianalund fra på mandag. Det sker på grund af presset fra 3. covid-bølge, mange akutte patienter og mangel på hænder.

Epilepsihospitalet Filadelfia stiller nu sengepladser til rådighed for medicinske patienter fra de covid-pressede sygehuse i Region Sjælland. Sclerosehospitalet bakker også op ved at udlåne plejepersonale til opgaven. Det oplyser regionen i en pressemeddelelse.

Der er mange patienter på de medicinske afdelinger

Det er medicinske patienter fra især Slagelse Sygehus, der fra mandag den 6. december kan indlægges på Filadelfia i Dianalund. Det er også sket tidligere under corona-epidemien, så personalet er godt forberedt på opgaven.

Sygehusene er i øjeblikket presset af den 3. covid-bølge, mange akutte patienter og mangel på hænder. Presset er så højt, at flertallet af patienter med ikke-hastende aftaler og operationer får deres tid udsat. Men det er ikke længere nok.

»Vi oplever, at vi har rigtig mange patienter denne vinter, blandt andet på de medicinske afdelinger. Vi er derfor glade for, at vi gennem et tæt samarbejde med Filadelfia kan hjælpes ad med at sikre pleje og omsorg til vores patienter,« siger vicedirektør Charlotte Bøll fra Slagelse Sygehus.

Antallet vil gradvist øges op til i alt 12 patienter indtil jul

Fra mandag kan de første fire medicinske patienter bliver indlagt på Filadelfia. Antallet vil derefter gradvist øges op til i alt 12 patienter frem mod jul. Det kan blive aktuelt med flere i det nye år, hvis situationen gør det nødvendigt.

»Corona er desværre svær at slå ned. Så vi stiller selvfølgelig op igen og gør os klar til at hjælpe sygehusene igennem. Vi vil fortsat behandle børn og kritisk syge voksne med epilepsi,« siger adm. direktør Jens-Otto S. Jeppesen fra Filadelfia.

Læger fra e-Hospitalet har ansvaret for behandlingen

Det er læger fra regionens e-Hospitalet, der har ansvaret for behandlingen af patienterne under indlæggelsen. Filadelfia stiller deres eget sundhedspersonale til rådighed. Desuden kommer der plejepersonale fra Sclerosehospialet i Haslev til Filadelfia.

»Vi er rigtig glade for at kunne hjælpe til, og som læge er det utrolig dejligt at se, at vi specialhospitaler og regionshospitaler forstår at arbejde tæt sammen om at sikre det bedst mulige forløb for patienterne. Vi er ét samlet sundhedsvæsen, der gennem samarbejde kan løse selv vanskelige situationer,« siger Merete Stubkjær Christensen, der er direktør for Sclereosehospitalerne.

Aftalen gælder i første omgang indtil den 21. december, hvor Filadelfia julelukker. Derefter vil behovet bliver vurderet igen.

Epilepsihospitalet Filadelfia har været aktiveret som en del af covid-beredskabet i Region Sjælland både i foråret 2020 under 1. covid-bølge og syv uger i januar-februar 2021 under 2. bølge.

Øverst: Slagelse Hospital. (Foto: Region Sjælland). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.