Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Foredrag om klimaforandring (Korsør)

5. februar kl. 19:00 - 21:00

70kr.
Grafik: Slagelse Media

Foreningen Norden Korsør – Skælskør igen klar med et nyt, spændende foredrag, tirsdag den 5. februar 2019. Denne gang er emnet permafrost og klimaforandringer, og foredragsholder, professor Bo Elberling, vil i foredraget dele sin fascination af Grønland. Han vil fortælle om, hvorfor permafrosten er levende, og hvorfor permafrostens indhold af kvælstof og mikroorganismer er vigtig, når den tør.

Udgangspunktet for foredraget er ny viden primært fra Grønland i forbindelse med, at grundforskningscenteret CENPERM blev etableret i 2012 med en 10-årig bevilling fra Danmarks Grundforskningsfond. Når permafrosten tør, frigives drivhusgasser til atmosfæren og næringsstoffer, som er en forudsætning for, at planter kan vokse mere i et varmere klima.

Ny forskning fra Center for Permafrost (CENPERM) viser, at plantevækst i Arktis er direkte koblet til en tøendepermafrost, og at planterne således binder en andel af den mængde af kuldioxid, som frigives til atmosfæren, når permafrosten tør. De foreløbige målinger tyder på, at der er balance i kulstofregnskabet i den isfrie del af Grønland.

Foredraget starter kl. 19.00 i Korsør Kulturhus, og alle er velkomne. Det koster 50 kroner for medlemmer og 70 kroner for ikke medlemmer.

Fortæl din mening:

Kommentarer

Detaljer

Dato:
5. februar
Tidspunkt:
19:00 - 21:00
Pris:
70kr.
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags:
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/974725412726869/

Arrangør

Udgivet af redaktionen
E-mail:
redaktion@slagelsemedia.dk
Hjemmeside:
https://www.slagelse.info/events/

Sted

Korsør Kulturhus
Skolegade 1
Korsør, 4220 Danmark
+ Google Maps
Telefon:
58 37 04 00
Hjemmeside:
http://korsoerkulturhus.dk/

Artikler i kalenderen kan udgives semiautomatisk. Slagelse.News tager forbehold for misforståelser, tastefejl, ændringer og aflysninger. Send rettelser, tips og pressemeddelelser til redaktion@slagelsemedia.dk eller ring på telefon 7027 6770 (kl. 9-18 på hverdage).