Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Debatmøde: Danmark efter Brexit

1. oktober 2020 kl. 20:00 - 21:00

Zand.News

Hvad kommer Brexit til at betyde for Danmark? Bliver vi presset ind i et endnu tættere samarbejde nu, hvor vi ikke længere har Storbritannien til at trække i en anden retning eller holde igen? Fortsætter EU med at svinge sparekniven i de danske kommuner?

Folkebevægelsen mod EU og Fagbevægelsen mod Unionen

Disse og mange andre spørgsmål er til debat, når Folkebevægelsen mod EU torsdag den 1. oktober efter en længere Corona-pause igen holder offentligt møde. Det sker i samarbejde med Fagbevægelsen mod Unionen.

Debatten indledes af Ditte Marie Gyldenberg, som er landssekretær for Folkebevægelsen mod EU. Hun tager udgangspunkt i filmen “Efter Brexit: Hvor er EU på vej hen?”

Med Brexit har Danmark har mistet en vigtig allieret i EU

Briterne forlod som bekendt EU i den 31. januar. Dermed har Danmark mistet en vigtig allieret i EU. Storbritannien var også meget kritisk i forhold til EU’s accelererende opbygning af en ensrettet politisk union, som indebærer at alle medlemslande mister national suverænitet og selvbestemmelse.

»Samtidig var Storbritannien et af EU’s tre største lande sammen med Tyskland og Frankrig. Nu er der to store spillere tilbage – altså Tyskland og Frankrig – der begge overordnet set gerne vil et endnu tættere samarbejde mellem medlemslandene,« fastslår Ditte Marie Gyldenberg.

Indtil udgangen af december kører en aftalt overgangsfase, hvor der forhandles om de endelige betingelser for det fremtidige samarbejde mellem EU-landene og Storbritannien.

Der er lagt op til tættere samarbejde og mindre indflydelse

»EU er uden tvivl i forandring, og det EU vi har i dag, er ikke det samme EU, vi har om få år. Der er lagt op til et endnu tættere samarbejde og dermed endnu mindre indflydelse fra medlemslandenes nationale parlamenter og regeringer, hvilket også gør kløften mellem EU-institutionerne og borgerne endnu større. Derfor vil vi gerne diskutere, hvad det betyder konkret for danske borgere,« fastslår landssekretæren.

Mødet starter kl. 20, og foregår i Slagelse Biblioteks mødelokaler Stenstuegade 3. Reglerne for forebyggelse af corona-smitte vil blive overholdt. Derfor opfordrer arrangørerne til at interesserede tilmelder sig hos Folkebevægelsen mod EU på telefon 35363740 eller via hjemmesiden www.folkebevaegelsen.dk.

kelender

Fortæl din mening:

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Detaljer

Dato:
1. oktober 2020
Tidspunkt:
20:00 - 21:00
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags:
,
Hjemmeside:
https://www.folkebevaegelsen.dk/begivenhed/debat-i-slagelse-danmark-efter-brexit/?instance_id=29

Arrangør

Pressemeddelse til redaktionen
E-mail:
redaktion@slagelsemedia.dk

Sted

Slagelse Bibliotek Mødelokale
Stenstuegade 3
Slagelse,4200Danmark
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside

Artikler i kalenderen kan udgives semiautomatisk. Slagelse.News tager forbehold for misforståelser, tastefejl, ændringer og aflysninger. Send rettelser, tips og pressemeddelelser til redaktion@slagelsemedia.dk eller ring på telefon 7174 1448 (kl. 9-18 på hverdage).