Vemmelev Skole certificeres som idrætsskole

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Korsor.News – På Vemmelev Skole får eleverne ekstra god mulighed for at få pulsen op, bruge kroppen og være i bevægelse individuelt og sammen med andre. Skolen har nemlig prioriteret idræt i en særlig høj grad.

På Vemmelev Skole er idræt og bevægelse prioriteret, og skolen har netop gennemgået et idrætscertificeringsforløb. Det oplyser Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Kompetenceudvikles til at arbejde med bevægelse

Idræt og bevægelse skal være sjovt, sundt, udfordrende og lærerigt. På Vemmelev skole er idræt og bevægelse prioriteret, og de har netop gennemgået et idrætscertificeringsforløb med DIF, UC VIA og Team Danmark.

Det betyder, at skolen fremover kan kalde sig idrætscertificeret, og det fejres med alle 459 elever den 9. august 2021. Vemmelev er den anden skole i Slagelse Kommune, som bliver idrætscertificeret.

Læs også: Nymarkskolen er Danmarks første idrætsskole.

Det betyder, at idræt opprioriteres med 4-6 timers idræt om ugen for alle elever, at idrætsunderviserne opkvalificeres inden for idrætsfaget, og at der udvikles en rød tråd i idrætsundervisningen fra 0-9. klasse.

Derudover skal alt personale kompetenceudvikles til at arbejde med bevægelse i skoledagen, og der skal etableres nye lærings-, udviklings- og refleksionsrum, så skolen opnår et fælles værdisæt og et fælles sprog om det at være idrætsskole

Bevægelse, trivsel og læring går hånd i hånd

Undervisning i idræt er obligatorisk for alle elever i folkeskolen. På Vemmelev Skole får eleverne ekstra god mulighed for at få pulsen op, bruge kroppen og være i bevægelse både individuelt og sammen med andre. Skolen har nemlig prioriteret idræt i en særlig høj grad, så alle elever har 5-6 lektioners idræt om ugen.

Vemmelev Skole har nu været igennem et uddannelsesforløb, så skolen fra den 1. august 2021 kan kalde sig en idrætscertificeret skole. Uddannelsesforløbet er udviklet og afviklet af UC VIA, DIF og Team Danmark
Idræt og bevægelse øger trivsel og læring

»Vi tror på, at idræt og bevægelse både øger den generelle læring og trivsel og, at idrættens kvaliteter kan bidrage til elevernes almene sundhed og give dem en kropslig bevidsthed, som vil gavne dem hele livet,« siger Emil Krapper, der er skoleleder på Vemmelev Skole, og fortsætter:

»Hos os går bevægelse, trivsel og læring hånd i hånd og derfor er vi også glade for at vi fremover kan kalde os idrætscertificeret.«

Optimalt fundament for læring og trivsel

En del af certificeringsforløbet er at skabe en kultur, hvor idræt og bevægelse er omdrejningspunkt for hele skolen. Netop bevægelse er også en del af Slagelse Kommunes Børne- og Ungepolitik.

»Når Vemmelev Skole gør idræt, leg og bevægelse til en integreret del af hverdagen, så er de med til at skabe det optimale fundament for læring og trivsel blandt børn og unge på skolen,« siger løsgængeren Helle Blak (tidligere SF), der er formand for Børne- og Ungeudvalget og fortsætter:

»Det skal være sjovt at lære, og ved at have en skoledag med afveksling og bevægelse, så understøtter det både læring i skolens fag samt øger sundheden og trivslen blandt børn og unge i skolen.«

Markeres med en fest den 9. august kl. 12.00

Vemmelev Skoles idrætscertificering vil blive markeret med en fest den 9. august 2021 kl. 12.00 på Vemmelev Stadion.

Programmet er:

  • 12.00 – 12.15: Indmarch ved klasserne og velkomst ved skoleleder Emil Krapper
  • 12.15 – 12.30: Alle 459 elever danser Vemmelevdansen
  • 12.30 – 12.45: Taler ved repræsentanter fra DIF, UC VIA og Team Danmark
  • 12.45 – 13.00: Alle 459 elever deltager i en kæmpe kæde-fangeleg
  • 13.00 – 13.10: Gymnastikopvisning ved 7. årgang
  • 13.10 – 13.15: Afslutning ved skoleleder Emil Krapper
  • 13.15 – 13.30: Uddeling af is til elever.

Øverst: Vemmelev Skole prioriterer idræt og bevægelse. (Foto: Slagelse Kommune). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.