Bilka-kunder donerer pant til Julemærkehjemmet

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Læsetid: 5 min.

Skaelskor.News – Tomme flasker og dåser, som du panter i Bilka, kan du donere til Julemærkehjemmet Skælskør, og Bilka dobler op. Derfor er der nu 7.293 kroner på vej til julemærkehjemmet.

Ved at trykke på pantknappen i Bilka Slagelse har kunderne været med til at støtte Julemærkehjemmet Skælskør, der hjælper børn med ondt i livet.

Her går donationen til at indkøbe udstyr til den nye hal, der blev indviet i september. »Det betyder rigtig meget for os,« siger forstanderen for Julemærkehjemmet Skælskør.

Nu er beløbet fra panten gjort op – og Bilka har fordoblet. Det skriver varehuset i en pressemeddelelse.

Pant kan blive en donation til Julemærkehjemmet

Tomme flasker og dåser er ikke bare tom emballage uden betydning, som du kan få lidt håndører for, når du panter. Faktisk kan du med et tryk på pantknappen i Bilka Slagelse være med til at hjælpe børn og unge, der har det svært i livet, fordi panten bliver til donationer til Julemærkehjemmet.

Og det er der mange Bilka-kunder, som har gjort siden foråret 2020, hvor det blev muligt at donere pant til Julemærkehjemmet. Nu er beløbet gjort op igen, og Bilka har fordoblet donationen. Det betyder, at der samlet doneres 7.293 kroner til Julemærkehjemmet i denne omgang.

Julemærkehjemmet tilbyder et 10-ugersophold

Børnene, der kommer på Julemærkehjemmet, er i mistrivsel. Det er børn, som har dårligt selvværd, bliver mobbet og føler sig forkerte.

På Julemærkehjemmet Skælskør kommer børnene på et 10-ugersophold, hvor de blandt andet lærer trivselsværktøjer og mestringsstrategier, som hjælper dem til at navigere i fællesskaber. Og lige præcis fællesskabet er en vigtig del af et ophold på julemærkehjemmet.

»Når børnene er hos os, så har vi fokus på at skabe trivsel. Det lykkedes vi med, fordi vi skaber et godt børnefællesskab. Børnene har tidligere oplevet at blive holdt ude af fællesskabet i klassen, og derfor har de svært ved at danne relationer. Hos os bliver de naturligt en del af fællesskabet. Og når børnene har været hos os, så har de fået mere selvværd, selvtillid og nye venner. Det er fantastisk at opleve,« siger Christine Conradsen, der er forstander for Julemærkehjemmet Skælskør.

Donationerne fra Bilka går til at indkøbe sportsudstyr til den nye idrætshal, der blev indviet tilbage i september. For fysisk aktivitet er en vigtig del af et ophold på Julemærkehjemmet Skælskør på lige fod med godt fællesskab og sund mad. Christine Conradsen fortæller, at de er aktive hver dag, og desuden er på trivselsværksted og madværksted seks gange i løbet af et 10 ugers ophold.

»Det betyder rigtig meget for os at få donationerne fra Bilka, og vi sætter utrolig stor pris på det. Vi er jo en organisation, der lever af donationer, så det betyder meget, at Bilka, kunderne og hele vores nærmiljø tænker på os,« siger hun.

Overvældende flertal for Julemærkehjemmet

Det er tredje gang, Julemærkehjemmet Skælskør modtager pantdonationer. Varehuschefen for Bilka Slagelse fortæller, at det faktisk var kunderne, som pegede på, at Julemærkehjemmet Skælskør skulle modtage pantdonationerne. Kunderne valgte Julemærkehjemmet ved en afstemning i varehuset.

»Der var virkelig overvældende flertal for, at donationerne skulle tilfalde Julemærkehjemmet Skælskør. Det viser, at vores kunder virkelig står sammen om denne sag. Det betyder meget for os, at donationerne går til dem, der virkelig har brug for det,« siger Casper Østergaard, der er varehuschef i Bilka Slagelse.

»Vi ønsker at hjælpe børn og unge mennesker til et bedre liv, både med kost, motion og selvværd, og det er præcis, hvad Julemærkehjemmet gør. Vi har været ud at besøge Julemærkehjemmet Skælskør, og det var tydeligt at mærke, hvor meget de ansatte brænder for at hjælpe børn og unge. Det gør det endnu mere fantastisk. De gør en stor forskel, hvor de er med til at ændre kursen for børnenes liv,« siger Casper Østergaard.

Du kan stadig være med til at støtte Julemærkehjemmet, så skynd dig at samle alle dine pantdåser- og flasker sammen og tryk på donations-pantknappen i Bilka Slagelse.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Bilka). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.