Falck vinder ambulanceudbud i Region Sjælland

Læsetid: 3 min.

Slagelse.News – Falck fortsætter med at levere ambulancekørsel i Korsør, Skælskør og Slagelse.

Falck vinder to ud af fire aftaler i Region Sjællands ambulanceudbud. Det betyder, at Falck fortsat vil levere ambulancekørsel i halvdelen af regionen, og at borgerne i de to delområder i Holbæk og Slagelse også efter 1. februar 2024 vil blive hjulpet af Falcks ambulancereddere. Det oplyser Falck i en pressemeddelelse.

Falck vinder to ud af fire delaftaler efter udbudsrunden

Region Sjælland har netop meddelt, at Falck vinder to ud af fire delaftaler efter en offentlig og planlagt udbudsrunde af regionens ambulancetjeneste.

Falck står i dag for ambulancedriften i hele regionen, og fortsætter med at levere en høj patient- og driftssikkerhed i ambulancetjenesten i de to delområder i Holbæk og Slagelse efter 1. februar 2024, hvor den nuværende kontrakt udløber.

»Vi er glade for, at Falck fortsat skal levere avancerede sundhedsydelser til borgere i Region Sjælland, samt at vi i samarbejde med regionen skal fortsætte med at videreudvikle og skabe nye innovative løsninger, der forbedrer ambulanceydelserne og styrker det præhospitale område i regionen,« siger Jakob Riis, der er adm. direktør i Falck.

Overdragelse af erfarne reddere og udviklede ambulancer

Som forventet betyder udbuddet, at Falck i 2024 overdrager dele af ambulancedriften til regionen, der i 2020 besluttede, at de ville hjemtage halvdelen af ambulanceaftalerne i regionen.

»Selvom vi jo længe har været bekendt med den politiske beslutning om at hjemtage ambulancedriften i Region Sjælland, så er det sørgmodigt at have udsigt til at skulle sige farvel til nogle af vores dygtige og engagerede reddere, der loyalt igennem flere Falck-generationer har hjulpet borgerne, når de har haft mest brug for det. Det er selvsagt rigtig vigtigt for os, at der sikres en god overdragelse, så vores medarbejdere hurtigt får vished om fremtiden og kommer godt videre i deres nye jobs,« siger Jakob Riis.

Falck har innoveret og investeret i ambulancebårne sundhedsløsninger, siden den første ambulance kom på gaden i 1925, og med Falcks erfaringstunge reddere og med millioninvesteringer i optimerede ambulancer, så er det en ambulancetjeneste af høj kvalitet, der overdrages i starten af 2024.

Delaftalerne omfatter stationer i følgende områder:

  • Delaftale 1 Holbæk: Roskilde, Jyllinge, Holbæk, Kr. Hyllinge, Nykøbing Sjælland, Asnæs og Jyderup.
  • Delaftale 2 Slagelse: Kalundborg, Gørlev, Dianalund, Korsør, Skælskør, Slagelse, Sorø og Næstved.

Læs også: Regionen og Falck deles om ambulancer.

Øverst: Ambulance. (Foto: Falck). PM/roke.

Fortæl din mening:

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.